Το κορίτσι που κακοποιήθηκε στην Πάρο επισκέφθηκε ελληνική εκκλησία

Πρώτη έξοδος από το νοσοκομείο της Βοστόνης για την 16χρονη ΜυρτώΤην πρώτη της έξοδο από το νοσοκομείο της Βοστόνης, όπου νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα, έκανε η 16χρονη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε άγρια στην Πάρο από νεαρό αλλοδαπό τον Ιούλιο του 2012.

Το 16χρονο κορίτσι επισκέφθηκε μαζί με τη μητέρα της την ελληνική εκκλησία, όπου τελέστηκε ευχέλαιο και παράκληση για την υγεία της.

Οι Έλληνες της Αμερικής έχουν δημιουργήσει έναν λογαριασμό στον οποίο συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά ηλεκτρονικού μηχανήματος που θα επιτρέψει στη Μυρτώ να τρώει φυσιολογικά και να επικοινωνεί με τα μάτια.

Το μηχάνημα κοστίζει 25.000 δολάρια και ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 59.000 δολαρίων. Οι δωρεές γίνονται ακόμη δεκτές και τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιηθούν για την γενικότερη αποκατάσταση της υγείας της.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί μία σελίδα (Friends of Mirto) αφιερωμένη στο 16χρονο κορίτσι που εδώ και ενάμισι χρόνο δίνει μάχη για τη ζωή του.

Οι «Φίλοι της Μυρτώς» είναι μια ομάδα νέων που δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της γνώρισαν την 16χρονη και την προσωπική της τραγωδία. Καθημερινά η σελίδα κατακλύζεται από μηνύματα συμπαράστασης για τη Μυρτώ.

Στις 22 Ιουλίου 2012, η κοπέλα βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι, σε κωματώδη κατάσταση και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή. Βρισκόταν στην Πάρο για διακοπές με την μητέρα και την αδελφή της.

Ο δράστης της άγριας επίθεσης, ένας νεαρός αλλοδαπός, πακιστανικής καταγωγής, συνελήφθη, ομολόγησε και κρατείται στις φυλακές.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.