Σε δικαστικό έγγραφο τους κατονομάζει και στρέφονται εναντίον τους

Η Χρυσή Αυγή μήνυσε τους έξι «προστατευόμενους μάρτυρες»Σε μήνυση κατά των έξι προστατευόμενων μαρτύρων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης. Δικαστικοί κύκλοι μιλούν για «ενέργεια αντιπερισπασμού» των μελών της Χρυσής Αυγής ενώ βουλευτές της μιλούν για κύρια ενέργεια στην προσπάθεια αμφισβήτησης του κατηγορητηρίου.

Στο επτασέλιδο δικαστικό έγγραφο κατονομάζονται οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων και επιχειρείται να αμφισβητηθεί η μαρτυρία τους και η «γνώση» τους για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της οργάνωσης. Μάλιστα στην μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των «προστατευόμενων μαρτύρων» δεν ήσαν ποτέ μέλη της οργάνωσης όπως οι ίδιοι κατέθεσαν. Επιπλέον επιχειρείται να αμφισβητηθούν πολλά σημεία της κατάθεσής του όπως για την περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο που αποδόθηκε σε «ενέργειες μπράβων», σε τραυματισμούς πολιτών στο κτίριο του παλιού Εφετείου της Αθήνας στην επιχείρηση εκκένωσης από λαθρομετανάστες και άλλα περιστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” ήδη τα τελευταία 24ωρα εξετάζονται από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας που ερευνά το περιεχόμενο της μήνυσης, βουλευτές και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για μια νέα παράλληλη έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.