Η «μάχη» Ντόρτμουντ - Μπάγερν και το ντέρμπι του ΜέρσεϊσαϊντΤο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Μπαγερν Μονάχου, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Bundesliga. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους στον έναν βαθμό, ενώ οι Βαυαροί έχουν την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα και σε περίπτωση νίκης θα αποκτήσουν σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, η Λεβερκούζεν έχει δύσκολη αποστολή στο Βερολίνο με αντίπαλο την Χέρτα.

Ομάδα για Ευρώπη είναι η εφετινή Γκλάντμπαχ, η οποία πέρασε νικηφόρα από τη Στουτγάρδη με 2-0, στο ματς που άνοιξε την «αυλαία» της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα (Bundesliga – 13η αγωνιστική):

Παρασκευή 22/11
Στουτγάρδη – Γκλάντμπαχ 0-2(37′ Ράφαελ, 73′ Βεντ)

Σάββατο 23/11
Νυρεμβέργη – Βόλφσμπουργκ
Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ – Φράιμπουργκ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Σάλκε
Αουγκσμπουργκ – Χοφενχάιμ
Χέρτα Βερολίνου – Λεβερκούζεν
Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου

Κυριακή 24/11
Αμβούργο – Ανόβερο
Βέρντερ Βρέμης – Μάιντς

Στην Premier League (12η αγωνιστική)

Με το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανοίγει το Σάββατο η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής της Premier League. Η Έβερτον υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» στο πρώτο κλασικό ντέρμπι στην καριέρα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός των «Τόφις», με θητεία μόνο στη Σουόνσι και τη Γουϊγκαν, θα πάρει το «βάπτισμα του πυρός» σε μία από τις ιστορικές αναμετρήσεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο. Κι αυτό γιατί η Έβερτον με νίκη «πιάνει» τη Λίβερπουλ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πριν από μερικούς μήνες, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, αν κάποιος στοιχημάτιζε ποιό θα είναι το ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής, θα ήταν σίγουρα χαμένος.

Ποιος θα μπορούσε να προβλέψει ότι ο αγώνας με το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο γίνεται στο «Εμιρεϊτς» ανάμεσα στην πρωτοπόρο Αρσεναλ και τη Σαουθάμπτον, η οποία ακολουθεί σε απόσταση τριών βαθμών; Είναι απίστευτο το ξεκίνημα που έχουν κάνει οι «Άγιοι» στη φετινή σεζόν και το Σάββατο έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μια πολύ μεγάλη πρόκληση, καθώς συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από την τελευταία εκτός έδρας νίκη τους επί της Αρσεναλ. Στο διάστημα αυτό έχουν διεξαχθεί 18 ματς με 13 νίκες των «κανονιέρηδων» και πέντε ισοπαλίες.

Πολύ σπουδαίο ματς γίνεται και την Κυριακή, με τη Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενεί την Τότεναμ, ενώ την ίδια μέρα η Κάρντιφ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα τεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο ματς μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Όσο για την τελευταία νίκη των Ουαλών επί της Γιουνάιτεντ, θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στο 1955. Κατά τα άλλα, η Τσέλσι, η οποία δεν έχει περιθώρια για νέα «γκέλα», παίζει στην έδρα της Γουέστ Χαμ, ενώ η ανεβασμένη Νιούκαστλ φιλοξενεί τη Νόριτς.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 23/11
Εβερτον – Λίβερπουλ
Αρσεναλ – Σαουθάμπτον
Φούλαμ – Σουόνσι
Χαλ – Κρίσταλ Πάλας
Νιούκαστλ – Νόριτς
Στόουκ Σίτι – Σάντερλαντ
Γουέστ Χαμ – Τσέλσι

Κυριακή 24/11
Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ
Κάρντιφ – Μάντσεστερ Γ.

Δευτέρα 25/11

Γουέστ Μπρομ – Αστον Βίλα

Στο Campionato (13η αγωνιστική)

Θεωρητικά εύκολη αποστολή έχει η πρωτοπόρος Ρόμα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, με την οποία επαναρχίζει το προσεχές τριήμερο το ιταλικό πρωτάθλημα, ύστερα από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Οι «τζιαλορόσι» υποδέχονται τη Δευτέρα την Κάλιαρι, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώνεται η 13η ημέρα, και θέλουν το «τρίποντο» για να παραμείνουν στην κορυφή, καθώς ένα βαθμό πίσω τους βρίσκεται η πρωταθλήτρια Γιουβέντους, η οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή στην Τοσκάνη τη Λιβόρνο. Η Νάπολι υποδέχεται αύριο την Πάρμα και θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή, ενώ την «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο το τοπικό ντέρμπι της Βερόνα ανάμεσα στην Ελλάς και την ουραγό Κιέβο.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 23/11
Βερόνα – Κιέβο
Μίλαν – Τζένοα
Νάπολι – Πάρμα

Κυριακή 24/11
Λιβόρνο – Γιουβέντους
Σαμπντόρια – Λάτσιο
Σασουόλο – Αταλάντα
Τορίνο – Κατάνια
Ουντινέζε – Φιορεντίνα
Μπολόνια – Ίντερ

Δευτέρα 25/11

Ρόμα – Κάλιαρι

Στην Primera Division (14η αγωνιστική)

Με θεωρητικά εύκολές αποστολές για τους «ισχυρούς» επαναρχίζει το ισπανικό πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή για τους αγώνες -επίσημους και φιλικούς- των εθνικών ομάδων. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, χωρίς τους τραυματίες Μέσι και Βαλντές και με αμφίβολο τον Τσάβι, υποδέχεται το Σάββατο τη Γρανάδα, η οποία πραγματοποιεί απροσδόκητα καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και βρίσκεται στην όγδοη θέση.

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, οι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς, και να συνεχίσουν την αήττητη πορεία τους. Την ίδια ημέρα η δεύτερη της κατάταξης Ατλέτικο φιλοξενεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Χετάφε, που επίσης πηγαίνει πολύ καλά και βρίσκεται στην έκτη θέση. Προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή, η νίκη είναι «μονόδρομος» για τους «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι την προηγούμενη αγωνιστική είχαν αφήσει δύο βαθμούς στο «Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Η τρίτη της βαθμολογίας Ρεάλ αγωνίζεται -επίσης το Σάββατο- στο «Μεντιτεράνι» απέναντι στην Αλμερία και επιζητά την τέταρτη διαδοχική νίκη της, ώστε να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή. Οι «μερένγκες» θα πρέπει να μάθουν τη… ζωή χωρίς τον Σάμι Κεντίρα, που τραυματίστηκε στο φιλικό της Γερμανίας με την Ιταλία και πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Κάρλο Αντσελότι αντιμετωπίζει (πάλι) πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού είναι τραυματίες οι Μαρσέλο και Φάμπιο Κοεντράο.

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής περιλαμβάνει και το τοπικό ντέρμπι της Σεβίλης, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της -ουραγού- Μπέτις, που θα γίνει την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά τη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, η Βιγιαρεάλ δοκιμάζεται στη Βαλένθια απέναντι στην πάντα αξιόμαχη Λεβάντε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ταξιδεύει στην Ανδαλουσία για να αντιμετωπίσει τη Δευτέρα τη Μάλαγα και η Βαλένθια παίζει στην έδρα της «νεοφώτιστης» Ελτσε.

To πρόγραμμα:

Παρασκευή 22/11

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 0-1 (Όιερ)

Σάββατο 23/11

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα
Σοσιεδάδ-Θέλτα
Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε

Κυριακή 24/11
Λεβάντε – Βιγιαρεάλ
Ράγιο Βαγεκάνο – Εσπανιόλ
Ελτσε – Βαλένθια
Σεβίλη – Μπέτις

Δευτέρα 25/11

Μάλαγα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Στο Championnat (14η αγωνιστική)

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του Championnat, θα επιχειρήσει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, φιλοξενείται από την Ρεμς και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Λιλ θα υποδεχθεί την απρόβλεπτη Τουλούζ, ενώ η Μονακό έχει δύσκολο έργο στην έδρα της Ναντ.

Στο μεταξύ, σχετικά εύκολο ήταν το πέρασμα της Μαρσέιγ από την έδρα της προτελευταίας του βαθμολογικού πίνακα, Αζαξιό (1-3), στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 22/11
Αζαξιό – Μαρσέιγ 1-3
(31΄ Περόσο – 27΄ Παγιέ, 39΄ Ζινιάκ, 58΄ Ταουβέν)

Σάββατο 23/11

Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν 23/11
Εβιάν – Λοριάν 23/11
Σοσό – Μπαστιά 23/11
Μονπελιέ – Γκινγκάμπ 23/11
Λιόν – Βαλανσιέν 23/11
Ρεν – Μπορντό 23/11

Κυριακή 24/11

Λιλ – Τουλούζ
Νις – Σεντ Ετιέν
Ναντ – Μονακό

 

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.