H «Ένωση» νίκησε με γκολ του νεαρού Τσεβά στο 81ο λεπτό

Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑΤο «ξεπέταγμα» ενός δικού της παιδιού είναι το μόνο κέρδος που θα κρατήσει η ΑΕΚ απ’ το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό!

Κακή και ασύνδετη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η «Ένωση» τα βρήκε σκούρα απέναντι στο φιλότιμο αντίπαλό της και χρειάστηκε ένα γκολ του νεαρού Τσεβά (που είχε μπει αλλαγή δυο λεπτά νωρίτερα) για να επικρατήσει 1-0 στο 81’.

Εύστοχες αλλαγές από τον Τραϊανό Δέλλα, που διόρθωσε την «αδικία» του να μην ξεκινήσει ο (καλός στα προηγούμενα παιχνίδια) Γροντής κι ο νεαρός τον δικαίωσε, συμμετέχοντας στη βελτίωση και το γκολ της ομάδας.

Πώς έπαιξε

Τη δυνατότητα να επιλέξει ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει το ρόστερ του είχε ο Τραϊανός Δέλλας. Με απόλυτα έτοιμους τους Ανάκογλου-Πλατέλλα, ο «Κολοσσός» τους ξεκίνησε στην ενδεκάδα, ενώ επανέφερε σ’ αυτή και τον Πόποβιτς. Αντίθετα, δε, με τον Τσιρίλο που κράτησε τη θέση βασικού, ο Μπρέσεβιτς «πλήρωσε» την πληρότητα στις θέσεις ξένων και κόπηκε απ’ την αποστολή.

Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πόποβιτς (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.

Το ματς

Πρώτος στόχος της ΑΕΚ φέτος δεν είναι να κερδίζει τα ματς. Είναι να χορταίνει -όσο μπορεί- θέαμα τον κόσμο. Αυτός που βρέθηκε σήμερα όμως στο ΟΑΚΑ έμεινε απρόσμενα… νηστικός στο πρώτο μέρος. Έβλεπε την ομάδα του να έχει την μπάλα, αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει. Τους δημιουργικούς της χαφ (Κορδέρο-Ανάκογλου) μπλοκαρισμένους. Και τον φιλότιμο Πλατέλλα να προσπαθεί -έστω και με λάθη- να μεταφέρει μόνος την μπάλα στη περιοχή.

Έτσι, ο Ντακόλ έμοιαζε εξαφανισμένος μέσα σ’ αυτή. Ο Πόποβιτς την αντιμετώπιζε σαν… ναρκοπέδιο. Και μόνος τρόπος για ν’ απειλήσει η ΑΕΚ ήταν κάποιες «σκοτωμένες» κεφαλιές του Τσιρίλο και του Σταθάκη σε στημένες φάσεις. Κι όλα αυτά βέβαια εξυπηρετούσαν απόλυτα τον Ηλυσιακό. Που δεν τολμούσε μεν να επιτεθεί, αλλά (στημένος υποδειγματικά και πιέζοντας όσο μπορούσε ψηλά) πήγαινε ατσαλάκωτος στην ανάπαυλα.

Μόλις επέστρεψε, δε, απ’ αυτή δεν επιτέθηκε απλά. Έχασε την καλύτερη ευκαιρία, όταν το δοκάρι του αρνήθηκε ένα ιστορικό γκολ! Αυτή η προβολή του Κάμπα λοιπόν λειτούργησε σαν… καμπανάκι για τον Δέλλα. Τόσο πολύ, ώστε ν’ αποσύρει άμεσα τον αρνητικό Πόποβιτς και να ψάξει δημιουργικότητα στον Γροντή. Μάταια… Γιατί ο νεαρός ήταν ορεξάτος και επικίνδυνος -όπως φάνηκε σε ωραία ενέργεια και σουτ που του «έβγαλε» ο Νικολάου. Οι υπόλοιποι όμως παρέμεναν στάσιμοι.

Έτσι, ο «Κολοσσός» δεν περίμενε για να δοκιμάσει κι άλλη αλλαγή. Περνώντας ένα ακόμα πιτσιρικά -στη θέση του Αργυρίου. Εκείνος… μεγάλωσε όμως απότομα. Και γρήγορα. Για την ακρίβεια σε δυο λεπτά. Όσα χρειάστηκε μέσα στο γήπεδο ο Βασίλης Τσεβάς για να νικήσει όλη την αντίπαλη άμυνα. Και με μια κεφαλιά γνήσιου σέντερ-φορ (σε εκτέλεση κόρνερ του Γροντή) ν’ αποτελέσει μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ απ’ τη νίκη και τους τρεις πόντους που κατάφερε τελικά να πάρει.Οι συνθέσεις των ομάδων

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπασπύρου): Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84’ Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (57’ Φίπε), Κάμπας

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντίνου, Διαμαντής, Τσέπε, Τζαμάλης, Αγγελίνα

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Αργυρίου (79’ Τσεβάς), Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Ανάκογλου (87’ Ανάκογλου), Πόποβιτς (54’ Γροντής), Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσούπρος, Καραγκιολίδης, Τσουκαλάς, Παυλής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσουκαλάς (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.