Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Αντιμετωπίστε τη μούχλα στους εσωτερικούς χώρους

Νοεμβρίου 23rd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Τι μπορείτε να κάνετε

Αντιμετωπίστε τη μούχλα στους εσωτερικούς χώρουςH μούχλα είναι μύκητες (μικροσκοπικός φυτικός οργανισμός) που αναπτύσσονται σε εξωτερικά αλλά και εσωτερικά χρωματισμένες επιφάνειες όπως τοίχοι από μπάνια, δώματα και άλλες επιφάνειες με υψηλή υγρασία, ελλιπή αερισμό και απουσία θερμομόνωσης.

Εάν δεν γίνει επιδιόρθωση, ή μούχλα θα εξαπλωθεί και θα καταστρέψει όλη την επιφάνεια.

Χωρίς αλλαγή των συνθηκών, δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσετε εντελώς την ανάπτυξη της μούχλας, αλλά μπορείτε με κατάλληλα μέτρα να την θέσετε υπό έλεγχο εάν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα. Πολλές φορές η μούχλα συγχέεται με άλλους λεκέδες όπως αποχρωματισμός από καυσαέρια, σκόνες ή σκουριά. Η μούχλα μοιάζει με εξάνθημα και ο αποχρωματισμός δεν είναι ομοιόμορφος. Πολλές φορές τρίβεται σαν σκόνη και σχεδόν πάντοτε εμφανίζεται σαν πρόβλημα της επιφάνειας.

Πιθανές αιτίες:

-Συνθήκες με αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με ζέστη, ανεπαρκή αερισμό και φως. Η υγρασία είναι είτε ατμοσφαιρική, είτε περνάει μέσα από το εσωτερικό των τοίχων και βγαίνει στην επιφάνεια, ή άλλου είδους διαρροή.

-Το βάψιμο πάνω σε μία επιφάνεια όπου έχει ήδη προβληθεί από μούχλα χωρίς προηγουμένως να αφαιρεθεί.

-Το βάψιμο σε μη ασταρωμένη επιφάνεια.

-Κακή θερμομόνωση, δημιουργεί θερμογέφυρες με αποτέλεσμα οι υδρατμοί να ψύχονται και υγροποιούνται.

-Ιδιαίτερα λερωμένες επιφάνειες που αποτελούν τροφή για την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών.

Προσωρινές (επιδιορθωτικές) λύσεις:

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν είναι σκόνη ή μούχλα, κάνετε μια μικρή δοκιμή τοπικά με μερικές σταγόνες από διάλυμα χλωρίνης. Εάν η μαυρίλα υποχωρήσει σε μερικά λεπτά είναι μούχλα διαφορετικά είναι άλλου είδους λεκές
Εντοπίστε και διορθώστε τις πηγές που δημιουργούν υγρασία, όπως αερισμός, διαρροές, κτλ. Σε περίπτωση διαρροής πρέπει να εντοπισθεί, και να επισκευασθεί με στεγανωτικά υλικά, σε περίπτωση έλλειψης θερμομόνωσης, η οριστική λύση είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης.

Για εξωτερικές επιφάνειες προστατέψτε τα φυτά με νάιλον ή πανί προτού καθαρίσετε την επιφάνεια.

Καθαρίστε την επιφάνεια με ειδικό αντιμουχλικό διάλυμα, ή χρησιμοποιήστε διάλυμα χλωρίνης προετοιμασμένο με ένα μέρος οικιακής χλωρίνης, τρία μέρη ζεστό νερό και ένα καπάκι υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων χωρίς αμμωνία.

Ξεπλύνετε την επιφάνεια με καθαρό νερό.

Αφήστε την να στεγνώσει πλήρως προτού βάψετε.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο αστάρι και μετά εφαρμόστε ένα χρώμα υψηλής ποιότητας στην γυαλάδα της επιλογής σας.

Σε εσωτερικούς χώρους προτιμήστε χρώματα σατινέ τα οποία πλένονται πιο εύκολα και παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της μούχλας.

Σε εξωτερικούς χώρους προτιμήστε χρώματα πυριτικής ανόργανης βάσης που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη μούχλας

 

infokids

This entry was posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 23rd, 2013 at 16:21 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply