Επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «όπως έχει ανακοινώσει και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε ότι δεν έχει τεθεί θέμα από την τρόικα για νέες απολύσεις πέραν των 15.000 μέχρι τα τέλη του 2014, που έχει ήδη συμφωνηθεί.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν εκτιμά πως διαμορφώνεται σκηνικό ρήξης με την τρόικα.

«Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», επισήμανε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση δεν συζητά θέμα επέκτασης της κινητικότητας με απολύσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας.

Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.

Σε ερώτηση αν φιλοδοξεί να είναι διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή την ώρα δεν σκέφτεται κάτι περισσότερο από την υπουργική του θητεία.

e-dimosio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.