Οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν στη 15η σερί νίκη τους στην Ανδαλουσία

Μπάσκετ: Ο Ολυμπιακός στη Μάλαγα με ιχνηλάτη τον ΠρίντεζηΜε «ιχνηλάτη» τον τρίτο σκόρερ του (μ.ό. 10,8 π.) στην Ευρωλίγκα Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στη Μάλαγα σχεδόν για δύο χρόνια, έχοντας αντιμετωπίσει μάλιστα δις τον Ολυμπιακό την περίοδο 2010-11, οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετωπίζουν αύριο Παρασκευή (22/11, 20.00, Nova Sports 2) την Ουνικάχα στην Ανδαλουσία στην πρεμιέρα του β’ γύρου της Ευρωλίγκας στοχεύοντας στη… 15η σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Εχοντας φλερτάρει, μάλιστα, με την ήττα στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής με την πολωνική Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ, όπου με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη στην εκπνοή διατηρήθηκε το αήττητο, οι Ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να βελτιώσουν την εικόνα τους απέναντι σε μια ομάδα, που μετρά μεν 2 νίκες και 3 ήττες στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, αλλά στο ισπανικό πρωτάθλημα εμφανίζει θετικό πρόσημο (4 νίκες – 2 ήττες) και είναι ομάδα με δυναμική όταν αγωνίζεται στο «Martin Carpena».

«Όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολα. Το να παίζεις απέναντι στη Μάλαγα είναι πολύ δύσκολο και ειδικά όταν παίζει μπροστά στο κοινό της αφού ένα παιχνίδι στην Ισπανία έχει πάντα την ιδιαιτερότητα σε ό,τι έχει να κάνει με τον ρυθμό της αναμέτρησης. Πάντα λοιπόν τα παιχνίδια στη Μάλαγα είναι δύσκολα. Και τώρα ένας λόγος παραπάνω γι’ αυτούς, από τη στιγμή που παίζουν με την πλάτη στον τοίχο», υπογράμμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Μπαρτζώκας και συνέκρινε τη Μάλαγα με την ομάδα, που είχαν νικήσει (69-61) οι Ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

«Είναι πλήρεις τώρα που επέστρεψε και ο Αμερικανός Τούλσον, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι. Οι αντίπαλοί μας έχουν σίγουρα ένα παραπάνω βαθμολογικό κίνητρο, αλλά και εμείς έχουμε κίνητρο καθώς θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι», τόνισε ο 48χρονος κόουτς, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει της αναμέτρησης.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σλούκας σχολίασε: «Είναι σημαντικό που είμαστε αήττητοι, αλλά αυτό δεν το σκεφτόμαστε αυτή τη στιγμή. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς αφού η Μάλαγα είναι μια ομάδα που προέρχεται από “κακές” ήττες. Χρειάζεται να έχουμε συγκέντρωση, έλεγχο του ρυθμού και υπομονή για να φύγουμε νικητές από μια δύσκολη έδρα.

Οι αντίπαλοί μας έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το πρώτο ματς. Αμφότερες οι δύο ομάδες έχουν βρει ρυθμό και πηγαίνουμε για το καλύτερο δυνατό. Και μόνο το γεγονός ότι παίζουμε στην Ευρωλίγκα αποτελεί κίνητρο για εμάς. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να βρίσκει κίνητρα για να κερδίζει, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη».

Οσο για τον δικό του βαθμό ετοιμότητας; Ο Σλούκας έδειξε πανέτοιμος να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί την περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού: «Είμαι καλά, ανεβάζω ρυθμό και θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει».

Σωτηρίου Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.