Προφανώς δεν ήταν ενημερωμένος για τους νέους κανόνες…

Εκατό ευρώ πρόστιμο για ένα κρουασάν!Εκατό ευρώ πρόστιμο δέχτηκε ο Ισπανός Ιβάν Γκονζάλες επειδή ποδηλατούσε και έτρωγε κρουασάν παράλληλα. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Σαμπαντέλ της Καταλονίας, όταν ο νεαρός, πηγαίνοντας στη δουλειά του με το ποδήλατο, έπεσε, για κακή του τύχη, πάνω σε έναν αστυνομικό ο οποίος του έδωσε κλήση με την αιτιολογία ότι οδηγούσε απρόσεχτα.

Αυτό που φαίνεται να προκάλεσε την κίνηση του αστυνομικού είναι το νέο σύστημα πόντων που έχει υιοθετήσει η Ισπανία για την οδήγηση.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα οι οδηγοί έχουν συνολικά 12 πόντους μαζί με το δίπλωμα οδήγησής του, ωστόσο, μπορούν να τους χάσουν ανά πάσα στιγμή για διάφορες κοινές παραβάσεις, όπως η χρήση κινητού κατά την διάρκεια της οδήγησης αλλά και για πιο περίεργες όπως η ρίψη αντικειμένων από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Αυτό που μάλλον δεν ήξερε ο Ιβάν Γκονζάλες είναι ότι οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τους οδηγούς αλλά και για τους ποδηλάτες. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει αγανακτισμένος και πρόκειται να αμφισβητήσει το πρόστιμο στα δικαστήρια.

 protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.