Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Νόμιμη η δίωξη Παπακωνσταντίνου

Νοεμβρίου 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που του αποδίδονται – Ολη η πρόταση

Aντεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Νόμιμη η δίωξη Παπακωνσταντίνου«Νόμιμη είναι η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» έκρινε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Ανωτάτου Εισαγγελικού λειτουργού, προς το συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, δεν συντρέχει λόγος αποσβεστικής προθεσμίας (παραγραφής) για το αδίκημα για το οποίο έχει παραπεμφθεί ο πρώην Υπουργός, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι: «ενόψει του ότι η, από τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Όπως είναι γνωστό, από τον εισηγητή της υπόθεσης, είχε τεθεί θέμα για το αν συντρέχει λόγος παραγραφής στην άσκηση δίωξης από την Βουλή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της διαχείρισης για την λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε την πρόταση του Αντιεισαγγελέα

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 21st, 2013 at 15:16 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply