Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην Εφορία χιλιάδες φορολογούμενοι -Ποιοι πρέπει να παραλάβουν νέους κλειδάριθμους για το Taxisnet

Νοεμβρίου 21st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κράχ στην αγορά εργασίας - 1 στους 3 δουλεύει χωρίς να πληρώνεταιΜια …βόλτα από την εφορία θα πρέπει να κάνουν έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet προ του Δεκεμβρίου του 2010, προκειμένου να παραλάβουν καινούργιους κλειδάριθμους.

Η προθεσμία παραλαβής νέων κλειδαρίθμων αυτή τη φορά υποστηρίζεται αρμοδίως πως είναι «καταληκτική», αν και την τελευταία διετία, έχουμε μετρήσει πέντε διαδοχικές καταληκτικές προθεσμίες και ισάριθμες παρατάσεις.

Την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, υπενθύμισε με μαζική αποστολή email σε φορολογούμενους χρήστες του taxisnet, το Σαββατοκύριακο, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, δίνοντας και οδηγίες για την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού.

Στην ηλεκτρονική επιστολή Θεοχάρη, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «παρακαλούμε, όπως προσέλθετε εγκαίρως στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε Δ.Ο.Υ. προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμό σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ειδοποίηση».

Η υποχρέωση παραλαβής νέων κλειδαρίθμων, σύμφωνα με το euro2day αφορά φορολογούμενους οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010. Στην αντίθετη περίπτωση από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του taxisnet.

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν την επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΔΕ η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στη ΓΓΠΣ, μετά τη λήψη του νέου κλειδαρίθμου και έχοντας πρόχειρο τον ΑΦΜ, γίνεται σε τέσσερα βήματα:
1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού»(3η στη σειρά υπηρεσία)

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο«Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό, πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε.

Η ΓΓΔΕ σημειώνει πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να φυλάξουν τον κλειδάριθμό τους σε ασφαλές μέρος, καθώς θα τους χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσουν το συνθηματικό (password), για την έκδοση νέου.

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 21st, 2013 at 07:26 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply