Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακάλυψε την Κύπρο

21 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rossiskaya Gazeta μίλησε για το Κυπριακό

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακάλυψε την ΚύπροΚαι ξαφνικά, μετά την διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε πως δεν γνωρίζει κανένα κράτος που να ονομάζεται Κύπρος, ο κ. Ταγίπ Ερντογάν ανακάλυψε την Κύπρο στους… Ρώσους. Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Rossiskaya Gazeta έκανε λόγο για το κυπριακό, αλλά και τις προοπτικές ένταξης της  Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα για το κυπριακό, είπε τη λέξη «Κύπρος», επιμένοντας όμως ότι η βόρεια Κύπρος ξέρει τι θα πει η νότια και τανάπαλιν. Γι΄αυτό, ανέφερε, «ας καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δοθεί ένα τέλος στο θέμα αυτό. Μπορεί στο τέλος να υπάρξει ένα ενωμένο νησί».

Αλλά ο κ. Ερντογάν δεν έμεινε εκεί και συνέχισε: « Όταν ένας αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για Κύπρο, δεν μιλά για ενωμένο νησί, είναι διαχωρισμένο». Χαιρέτησε όμως την πρόσφατη συμφωνία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) με την τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου: «Θα ήθελα να γίνουν και άλλα παρόμοια πολιτικά βήματα», συμπλήρωσε.

Τι είδους όμως βήματα; Ο αχυράνθρωπος της Άγκυρας στην Κύπρο, κατοχικός ηγέτης κ. Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι το ψευδοκράτος θα γίνεται όλο και πιο ισχυρό όσο οι ελληνοκύπριοι εξακολουθούν τις αμφισβητήσεις τους στην τράπεζα των συνομιλιών. Είπε ότι οι τουρκοκύπριοι ζουν ειρηνικά στην Κύπρο έχοντας την εγγύηση της Τουρκίας, η οποία αυξάνεται μέρα με την μέρα και το ψευδοκράτος αναπτύσσεται.

Στο Λονδίνο υπήρξε συνάντηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου με τον βρετανό ομόλογο του κ. Ουϊλιαμ Χέϊγκ. Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι το «οι επόμενοι έξι μήνες είναι χρυσή ευκαιρία για το κυπριακό» και ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή σε κάθε ιδέα και βήμα ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια στη διαδικασία.

Χασαπόπουλος Νίκος

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2013 at 19:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply