Ζητούν συμπαράσταση από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος

Συνεχίζουν με δύο 48ωρες απεργίες οι διοικητικοί στο Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΠερίοδος νέας έντασης με ανυπολόγιστες αυτή τη στιγμή συνέπειες ξεκινάει στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Ή, απλούστερα, η ένταση αυτή παρατείνεται καθώς όλοι θεωρούσαν ότι την Τρίτη η κανονικότητα θα επέστρεφε στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισαν ήδη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσιμότητας για την οποία ήδη ανακοινώνονται οι πρώτες προσωρινές λίστες του ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των ανωτάτων Ιδρυμάτων.

Πάντως, καθηγητές του Ιδρύματος αναφέρουν στο «Βήμα» ότι οι λίστες αυτές έχουν προβλήματα, υπάλληλοι έχουν καταθέσει λάθος στοιχεία και έχουν μοριοδοτηθεί με βάση αυτά, ενώ τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να διασταυρωθούν. Όπως λέει σχετικά η πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ελένη Καραμολέγκου «έχουν γίνει μεγάλα λάθη και με τέτοιες λίστες το πανεπιστήμιο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει».

Οι απεργίες θα γίνουν στο γνωστό «σκληρό» πλαίσιο που προβλέπει περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων ώστε να μην εισέρχονται φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρά τους.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν τώρα από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία. Αίτημα που εμφανώς διατυπώνεται χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανότατο πια να χαθεί το εξάμηνο, το οποίο και η Σύγκλητος έχει την υποχρέωση να διαφυλάξει.

Θα συνεδριάσει όμως σήμερα για να καλύψει ή όχι την απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της Αθήνας και η Ομοσπονδία τους, όπως λέει στο «Βήμα» ο πρόεδρός της κ. Φραγκ. Βορτελίνος.

Οπως είναι γνωστό, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι εαν οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν αφήσουν φοιτητές και καθηγητές να μπουν στα Ιδρύματά τους, θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα αναλάβουν το θέμα οι Αρχές.

Απόφαση για την συνέχιση ή όχι της απεργίας του θα πάρουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παπαματθαίου Μάρνυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.