Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέο “όχι” από Σόιμπλε σε κούρεμα χρέους

18 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αρνητικός εμφανίστηκε εκ νέου σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild αναφορικά με κούρεμα του ελληνικού χρέους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες της κρίσης και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να σταθεί στα δικά της πόδια. Με αυτό το δεδομένο είπαμε κατά την έγκριση του τρέχοντος προγράμματος και το επαναλάβαμε πριν από τις εκλογές ότι στα μέσα του 2014 θα δούμε εάν θα πρέπει να στηρίξουμε εκ νέου την Ελλάδα, μετά την εκπνοή του παρόντος προγράμματος, στο τέλος του 2014, εφόσον έχει εκτελέσει τις υποχρεώσεις της.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που έχουμε δώσει στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος. Και δεν θα πρόκειται για κούρεμα του χρέους. Κάναμε ένα κούρεμα στα τέλη του 2011 – αρχές 2012 και αυτό φτάνει“, σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε την επιτυχή έξοδο της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τα προγράμματα στήριξης απόδειξη ότι “ήταν επιτυχής η ευρωπαϊκή πολιτική που συνέδεε την παροχή βοήθειας με μεταρρυθμίσεις. Τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω μας, αλλά θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά”.

Όπως μεταδίδει και η Deutche Welle, στην ερώτηση πώς θα αποτρέψει το ενδεχόμενο να κυλίσει εκ νέου στην κρίση η Ευρώπη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε ότι αυτό θα επιτευχθεί “με την συνεπή συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων“.

Πρόσθεσε ότι “οι χώρες της κρίσης θα πρέπει να βάλουν σε τάξη τα δημοσιονομικά τους και να συνεχίσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μόνο μια ανταγωνιστική Ευρώπη είναι ισχυρή και ανθεκτική στις κρίσεις“.

Όσον αφορά τις υπερχρεωμένες τράπεζες, ο Σόιμπλε ανέφερε ότι “η Ευρώπη θα έχει κανονισμούς ευθύνης, οι οποίοι θα προβλέπουν ότι στην περίπτωση που προκύψουν προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τους μετόχους και τους πιστωτές, ο κυριότερος μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τους φορολογούμενους και κυρίως τους Γερμανούς φορολογούμενους”.

megatv

This entry was posted on Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2013 at 21:14 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply