ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΗ πρωτοεμφανιζομενη ομάδα «Μαχόμενες Επαναστατικές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.

Η νέα οργάνωση σε ένα κείμενο 18 σελίδων με τον τίτλο «Ανάληψη Ευθύνης Εκτέλεσης Νεοναζί» αναλύει τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησε το χτύπημα τονίζοντας ότι είναι αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Το χρονικό του εντοπισμού της προκήρυξης

Περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης από την οποία έπεσαν νεκροί οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης και τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας.

Δημοσιογράφος του ιστότοπου πήγε στην περιοχή και βρήκε μέσα σε μια μπλε σακούλα ένα στικάκι USB το οποίο περιλάμβανε μέσα κείμενο προκήρυξης.

Αμέσως κλήθηκε κλιμάκι της Αντιτρομοκρατικής για να εξετάσει το κείμενο και λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Αντίποινα για τον Παύλο Φύσσα η επίθεση και απειλές κατά των μελών της Χρυσής Αυγής

Στο κείμενο αναφέρεται ότι η εκτέλεση των  Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, ενώ γίνεται αναφορά σε παλαιότερες υποθέσεις βίας με συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής.

Σην προκήρυξη η οργάνωση χρησιμοποιεί σκληρά λόγια για τον πρωθυπουργό, τη Νέα Δημοκρατία και τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα και εξαπολύει ευθείες απειλές κατά των μελών του ακροδεξιού κόμματος.

Το κείμενο καταλήγει «Φωτιά και τσεκούρι στους φασίστες».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο σε μορφή pdf όπως το δημοσιεύει το zougla εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.