Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναδιοργανώνονται και ενισχύονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Νοεμβρίου 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Αναδιοργανώνονται και ενισχύονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Σχέδιο αναδιοργάνωσης και σημαντικής ενίσχυσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών εκπονεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επαφές του πολίτη με το κράτος.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε χθες  τη Βουλή ότι «στο υπουργείο έχει δρομολογηθεί ένας ουσιαστικός σχεδιασμός αναδιοργάνωσης και ενίσχυσης των ΚΕΠ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν πραγματικά και ουσιαστικά τον ρόλο για τον οποίο σχεδιάστηκαν. Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει σε συνδυασμό με τη διαδικασία απλοποίησης διαδικασιών που μέχρι σήμερα είχε εφεύρει το γραφειοκρατικό κράτος ταλαιπωρώντας τους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι συμμετοχή στη λύση του προβλήματος θα έχει η ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών μέσα από την πύλη του Ερμή και η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΚΕΠ, ώστε οι διοικητικές πράξεις να διεξάγονται μέσα από αυτά.

Για τον τρόπο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσιος Σταμενίτης, ο οποίος αναγνώρισε ότι κράτος πρέπει να συμμαζευτεί και να μειωθεί αλλά αυτό να γίνει με κριτήρια και κυρίως με τρόπο που δεν θα επιβαρύνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε τη συζήτηση της ερώτησης προκειμένου να επισημάνει ότι «προφανώς η παροχή της κάθε υπηρεσίας ξεφεύγει από την αρμοδιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και εκεί ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία με συγκεκριμένα ορθολογικά κριτήρια.

Πρέπει να έχουμε δομές και μονάδες με τέτοια κρίσιμη μάζα ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Τι προτιμούμε; Να έχουμε 3 ή 4 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούνε πλημμελώς μέσα σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων ή ένα νοσοκομείο ενισχυμένο όμως που θα μπορεί να παρέχει ποιοτική δευτεροβάθμια περίθαλψη μαζί με ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνοντας ότι «αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει καλύψει η κυβέρνηση και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται».

ημερησία

This entry was posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 16th, 2013 at 13:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply