Η εισαγγελέας τόνισε πως η διαδικασία ανέδειξε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι χώρος σκοτεινός και καλύπτεται απο σιωπή, οι άνθρωποι που τον υπηρετούν τήρησαν επιμελώς σιγή στο δικαστήριο

Την ενοχή του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη και άλλων 6 ατόμων για ψευδορκία και δωροληψία προτείνει η εισαγγελέας Βιργινία Σακελαροπούλου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η εισαγγελέας τόνισε πως «η διαδικασία ανέδειξε ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός και καλύπτεται από σιωπή. Οι άνθρωποι που τον υπηρέτησαν τήρησαν επιμελώς σιγή στο δικαστήριο μας. Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες δεν εισέφεραν απολύτως τίποτα».

Η εισαγγελέας κατέληξε ότι στημένοι ήταν οι εξής αγώνες (από το 2009 έως το 2011):

Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3
Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0
Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1
Καβάλα – Γιάννενα 2- 1
Ηλυσιακός – εθνικός 3-2
Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2

Στα πλαίσια αυτά προτείνει την ένοχη εκτός του Μάκη Ψωμιάδη και των εξής κατηγορούμενων: Θωμά Μητροπουλου, Γιώργου Χρηστοβασίλη, Γιώργου Παπακώστα, Περικλή Αμανατιδη, Διονύση Κοτούλα και Κωνσταντίνου Ριαβογλου.

Εκτός από την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας η εισαγγελέας πρότεινε την ένοχη του Μάκη Ψωμιάδη για κακουργηματική απόπειρα εκβίασης και του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου για παράνομο στοιχηματισμό.

Απαλλάσσει τους κατηγορούμενους για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του Σταύρου Ψωμιάδη και του Ευάγγελου Αγγελή

Η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους παρακάτω μάρτυρες:

Για τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Γιώργο Ηλιόπουλο, είπε ότι ο ΟΠΑΠ, ο άμεσα βλαφθείς, ήταν ανύπαρκτος, δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης.
Πιλάβιος: δεν εισέφερε τίποτα, ενδοτικός υποχωρητικός ευάλωτος παραδέχτηκε στο δικαστήριο πως δεχόταν πιέσεις από παντού.
Κύρκος (πρώην διαιτητής): Απο τους λίγους που εισέφεραν. Δέχθηκε επίθεση απο οπαδούς του Ολυμπιακού μετά από ενα ματς Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός. Δεν ξανασφύριξε ποτέ. Έκανε αυτό που όφειλε και η ανταμοιβή του ήταν ο αποκλεισμός του εν μια νυκτί.
Τεροβιτσας (νυν αρχιδιαιτητής): Δεν εισέφερε απολύτως τίποτα.

Δημήτρης Δαμιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.