Με τρίποντο στην εκπνοή 79-77 τη Ζιελόνα Γκόρα

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Ο Μάντζαρης έστειλε τον Ολυμπιακό στον παράδεισοΟ πρωταθλητής Ευρώπης _ και μάλιστα «back-to-back» (2012, 2013) _ Ολυμπιακός, η ομάδα των μεγάλων ανατροπών τα τελευταία χρόνια, που επέστρεψε από διαφορές 19 και 17 πόντων σε διαδοχικούς τελικούς της Ευρωλίγκας, κατόρθωσε αυτό που για τις περισσότερες ομάδες θα φάνταζε ακατόρθωτο: «Γύρισε» ένα… χαμένο ματς και με τρίποντο στην εκπνοή του Βαγγέλη Μάντζαρη υπέταξε (79-77) την πρωταθλήτρια Πολωνίας Ζιελόνα Γκόρα στο ΣΕΦ ολοκληρώνοντας χωρίς απώλεια (5 νίκες) τον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και βελτιώνοντας το νικηφόρο σερί του σε 13-0, που αναλύεται ως εξής: 5-0 στην Ευρωλίγκα, 5-0 στην Α1, 1-0 στο Κύπελλο Ελλάδος και 2-0 στο Διηπειρωτικό!

Κοινώς, στον Ολυμπιακό… πάνε όλα δεξιά, μολονότι σήμερα (15/11) θα μπορούσε να πληρώσει την ξεκάθαρη χαλαρότητα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που επέτρεψε στην άσημη Ζιελόνα Γκόρα να προηγηθεί με διψήφιες διαφορές (11-22, 29-40, 37-48) πιστέψει στην επίτευξη μιας ιστορικής νίκης απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης και ενάντια σε όλα τα προγνωστικά.

«Εκείνη τη στιγμή, όταν δέχεσαι την μπάλα, δεν έχεις να σκεφτείς πολλά, με τόσο λίγο χρόνο στη διάθεσή σου. Σούταρα και μπήκε. Πρέπει, όμως, να σημειώσω ότι κάναμε κακό παιχνίδι, δεχθήκαμε πάλι κοντά στους 80 πόντους. Δεν ξέρω το συμβαίνει, αλλά πάντα κάτι γίνεται και μπαίνουμε χαλαρά και μετά τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Κάποια στιγμή, δεν θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό, να δούμε τι φταίει και να μάθουμε από τα λάθη μας», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο 23χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε… το φιλί της ζωής στην ομάδα του μετά το καλάθι του εντυπωσιακού Κογκολέζου Κριστιάν Εγιένγκα 2,4” πριν από τη λήξη της δραματικής συνάντησης.

«Μάλλον δεν πήραμε στα σοβαρά τα λόγια του προπονητή μας που μας έλεγε ότι η αντίπαλός μας είναι επικίνδυνη ομάδα και θα έπαιζε χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό. Ευτυχώς δεν μας στοίχισε, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια. Οι νίκες μας δίνουν ηρεμία, αλλά δεν είμαστε τέλεια ομάδα. Εχουμε αδυναμίες, που πρέπει να διορθώσουμε», υποστήριξε ο Γιώργος Πρίντεζης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει του δεύτερου γύρου της Ευρωλίγκας.

Μπαρτζώκας: «Τη νίκη ποτέ δεν πρέπει να την υποτιμάς»
«Ηταν ένα παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και πολύ έντονα συναισθήματα, αρκετά ψυχοφθόρο για τους πρωταγωνιστές, αλλά απολαυστικό για τους θεατές και ειδικά για τους φιλάθλους μας. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά από αυτό το ματς. Θετικό ήταν ότι κυνηγήσαμε το ματς ως το τέλος και η επιμονή και ο χαρακτήρας των παικτών μάς έδωσαν τη νίκη. Στα αρνητικά ήταν ότι προσεγγίσαμε λάθος το ματς, θέλαμε να κερδίσουμε γρήγορα και βιαζόμασταν, ενώ έπρεπε να έχουμε υπομονή σε επίθεση και άμυνα. Πετάξαμε το πρώτο ημίχρονο, όπου είχαμε πολλά χαμένα ριμπάουντ. Επίσης ναι μεν έπαιζε ζώνη σχεδόν σε όλο το ματς η Ζιελόνα, αλλά εμείς είχαμε περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα, αν και είχαμε πολύ υψηλό ποσοστό στα δίποντα», δήλωσε ο προπονητής των νικητών κ. Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είναι ασέβεια να παραπονιέσαι μετά από νίκη», το φιλοσόφησε. «Τη νίκη ποτέ δεν πρέπει να την υποτιμάς. Είναι ένα παιχνίδι για εξαγωγή συμπερασμάτων. Τελειώσαμε τον πρώτο γύρο με πέντε νίκες, αλλά κανένα ματς δεν είναι εύκολο και οι αντίπαλοί μας παίζουν χωρίς πίεση. Αν σε βρουν χαλαρό, όπως ήμασταν εμείς στο πρώτο ημίχρονο, μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους φιλάθλους μας για τη συμπαράσταση ως το τέλος. Εχουμε πολλά να δούμε στο βίντεο. Θα ήθελα, πάντως, να πω ότι δεν υποτιμήσαμε τη Ζιελόνα Γκόρα και μπορείτε να ρωτήσετε τους παίκτες. Είναι μια ομάδα που κέρδισε εύκολα τη Σιένα κι έχασε δύσκολα από τη Γαλατάσαραϊ. Κυνήγησαν το ματς μέχρι τέλους και τους αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί έχασαν το ματς από συγκυρία», παραδέχτηκε ιπποτικά.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 33-42, 55-63, 79-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2 (0/4 τρ.), Λο 6, Ντάνστον 6, Σπανούλης 18 (4/6 δ., 2/5 τρ., 4/4 β., 9 ασ.), Περπέρογλου 5, Παπαπέτρου, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 21 (7/10 δ., 2/4 τρ., 1/4 β., 7 ρ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13 (1/1 δ., 3/5 τρ., 2/2 β.).

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ (Ούβαλιν): Σελ 15 (3/3 δ., 3/4 τρ.,), Ουόκερ 8, Μπάρλοου, Χάνας 5, Χριτσάνιουκ, Εγιένγκα 13, Ντραγκίτσεβιτς 18 (9/17 δ., 12 ρ.), Μπράκινς 7, Σρόκα 3, Κόζαρεκ 8 (6 ασ.).

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.