Σουτάρετε και… σπάστε τα καλάθια
Σουτάρετε και... σπάστε τα καλάθια (vds)  Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να μπει στο- ρυθμό του αγώνα και γνώρισε την 3η του ήττα στην Ευρωλίγκα με 75-68 από τη Μακάμπι. Με 32% εντός παιδιάς και 29 προσπάθειες για τρίποντο τελείωσαν οι «πράσινοι»!

Η Μακάμπι κατάφερε να επιβάλλει το δικό της ρυθμό από το ξεκίνημα, να υποχρεώσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε λάθη και πολλά άστοχα σουτ και παράλληλα να μην χάσει ποτέ το προβάδισμα και να κινδυνέψει να χάσει το παιχνίδι.

Ακόμα και τις στιγμές που ο Παναθηναϊκός έβρισκε τα σουτ που τον έφερναν κοντά στο σκορ οι παίκτες του Μπλατ είχαν τον τρόπο να απαντούν άμεσα και να ξαναπαίρνουν διαφορά ασφαλείας.

Για ένα ακόμα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς ρυθμό ειδικά στην άμυνά του, ενώ στην επίθεση είχε νευρικότητα στις επιλογές του γεγονός που οδηγούσε είτε σε λάθη είτε άστοχα σουτ.

Επί της ουσίας οι «πράσινοι» έμειναν μέσα στο παιχνίδι για ένα πεντάλεπτο όταν και προηγήθηκαν με 8-7. Οι παίκτες της Μακάμπι όμως σπάζοντας εύκολα την άμυνα του Παναθηναϊκού, έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-2 και προηγήθηκαν στο 8′ με 21-10 αναγκάζοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας από το ξεκίνημα να κυνηγού στον σκορ.

Σουτάρετε και... σπάστε τα καλάθια (vds)

Οι διαιτητές σφύριζαν με ευκολία το φάουλ, και παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο εκμηδένισε τα λάθη του, συνέχισε να σουτάρει πολλά μακρινά σουτ και να μην έχει υπομονή στην επίθεσή της.

Από την άλλη η Μακάμπι που βρισκόταν διαρκώς στη γραμμή των βολών διατηρούσε τη διαφορά ασφαλείας που είχε χτίσει, ενώ ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκος μείωσε σε 29-23, η Μακάμπι είχε τον τρόπο να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 36-29.

Νευρικότητα και καθόλου σύνδεση

Ήδη στο 24′ ο Παναθηναϊκός είχε επιχειρήσει 17 τρίποντα κόντρα σε μία Μακάμπι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την παρουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που είτε σκόραρε είτε δημιουργούσε από το «ζωγραφιστό».

Η διαφορά συντηρούνταν σταθερά σε διψήφια επίπεδα με το πρόβλημα του Παναθηναϊκού να εντοπίζεται στο γεγονός πως η γραμμή των κοντών έμοιαζε αποκομμένη από εκείνη των ψηλών.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο κυρίως σε κάποιες εξάρσεις του Νίκου Παππά, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι, όμως ακόμα και αν η επίθεση «ζεσταινόταν» η άμυνα άνοιγε εύκολα είτε με τα τρίποντα των Ίνγκλες και Μπλου είτε από τη ρακέτα με τον Τζέιμς.

Αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να γνωρίσει την τρίτη του φετινή ήττα και να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στον όμιλο με αρνητικό ρεκόρ. Αντίθετα η Μακάμπι με ρεκόρ 4-1 είναι στην κορυφή μαζί με την Λοκομοτίβ.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 36-29, 56-47, 75-68

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Ράις 2, Τζέιμς 12, Σμιθ 10 (1), Χίκμαν 13 (1), Ίνγκλες 14 (3), Τάιους, Οχαγιόν 2, Μπλου 14 (2), Σχορτσανίτης 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (1), Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 8 (2), Ούκιτς 2, Λάσμε 13, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 7 (1), Παππάς 12 (1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 7 (1).

 ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.