Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Δυσκολεύτηκε, αλλά... θριάμβευσε η Φενέρ! (vds)Με ένα σερί 15-0 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, η Φενέρ διατήρησε το αήττητο στην Ευρωλίγκα, καθώς επιβλήθηκε της μαχητικής Ναντέρ με 83-66. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έδειξε το ίδιο πρόσωπο με τα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια της, ωστόσο κρατάει το αποτέλεσμα και την πέμπτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η Φενέρ έφτασε στη νίκη πιο δύσκολα, από ότι φαίνεται στο τελικό σκορ, καθώς η πρωταθλήτρια Γαλλίας Ναντέρ, μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να δώσει τη μάχη της, χωρίς να έχει να χάσει κάτι. Η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 23-19 στην πρώτη περίοδο, ενώ διεύρυνε το προβάδισμά της στο δεύτερο δεκάλεπτο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 44-32.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του «Ζοτς» χαλάρωσαν, με τον Σέρβο προπονητή να δείχνει εκνευρισμένος σε ουκ ολίγες φάσεις. Η Ναντέρ έφτασε να μειώσει ακόμα και στους τέσσερις πόντους (68-64), ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, ωστόσο ένα φοβερό 15-0 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, έδωσε τη νίκη στην τουρκική ομάδα, η οποία έφτασε τις πέντε στον Α’ όμιλο και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπογντάνοβιτς με 20 πόντους, τους περισσότερους στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ από πλευράς Ναντέρ, εντυπωσιακός ήταν ο Αλί Τραορέ με 20 πόντους και 75% ποσοστό ευστοχίας.

Εκλεκτοί καλεσμένοι στο γήπεδο

Στο γήπεδο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος για πρώτη ίσως φορά εμφανίζεται χωρίς γραβάτα. Ο ισχυρός άνδρας έχει άριστες σχέσεις με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Επιπλέον, στο γήπεδο ήταν και ο Ερσούν Γιανάλ, ο προπονητής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Φενέρ, ο οποίος ουσιαστικά ανταπέδωσε την τιμή που είχε κάνει ο Ζοτς στον ίδιο, όταν έδωσε το παρόν στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ Φενέρ και Γαλατασαράι.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 44-32, 58-50, 83-66

ΦΕΝΕΡ (Ομπράντοβιτς): Μακάλεμπ 10 (2), Μπιέλιτσα 15 (2), Μαχμούτογλου 5 (1), Κλέιζα 9, Βίντμαρ 4(9ρ), Ζόριτς 4, Σιπάχι , Μπίρσεν, Μπογκντάνβοβιτς 20 (2), Πρέζλιτς 16.
ΝΑΝΤΕΡ (Μπονατό): Τζέλιε, Τζούντιθ 2, Τζάιτζερ 4, Λάιτι 4, Μίχαμ 3 (1), Γκλαντίρ 10 (2), Φόστερ 6 (2), Τόμας 4, Τραορέ 20, Ντάνιελς 13 (1), Πασάβε.

 

Το έκανε ντέρμπι η Μπαρτσελόνα

Στη τρίτη της νίκη έφτασε η Μπαρτσελόνα, η οποία για 30 λεπτά έπαιζε στα ίσια με την Μπουντιβέλνικ, ωστόσο την κέρδισε με 74-84 για την 5η αγωνιστική του Α’ ομίλου. Κακή εμφάνιση από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε στους τέσσερις πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδιάστηκαν από την Μπουντιβέλνικ, η οποία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 48-46 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε εκείνο το διάστημα, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να περιορίσει την ουκρανική ομάδα, η οποία έβρισκε λύσεις κυρίως από την περιφέρεια με σουτ του Λαβρινόβιτς και του Αχέρν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ωστόσο, οι Καταλανοί σοβαρεύτηκαν, «κλείδωσαν» την άμυνά τους και με τους Ντόρσι και Ναβάρο να δίνουν τις λύσεις στο σκοράρισμα, η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα 16-8 επί μέρους σκορ και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για την άνετη επικράτησή της.

Όσον αφορά τον Κώστα Παπανικολάου, ο Έλληνας φόργουορντ έμεινε στους τέσσερις πόντους (2/3 διπ, 0/2 τρ). Επίσης μάζεψε τρία ριμπάουντ, ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ, φτάνοντας τα πέντε σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 48-46, 56-62, 74-84

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ (Μπαγκάτσκις): Έιχερν 14 (3), Λαβρίνοβιτς 21 (3) Σαλένγκα 10, Γκορμπένκο 2, Στρέλνιεκς 2, Ανισίμοφ 2, Ντάουνς 7, Μίναρντ 2, Σάμερς 14
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 16, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 2, Ναβάρο 15 (1), Παπανικολάου 4, Χεζόνια, Λάμπε 12, Νάχμπαρ 11 (1), Τόμιτς 18

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.