Ανάμεσα στα θύματα τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών
Δεκαπέντε σώοι και οκτώ νεκροί μετανάστες στην Πάλαιρο ΛευκάδαςΔώδεκα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους – μεταξύ αυτών τέσσερα μικρά παιδιά ηλικίας από τριών έως έξι χρόνων – νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος στην Αιτωλοακαρνανία, απέναντι από τη Λευκάδα, όταν αναποδογύρισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι μετανάστες ενημέρωσαν με κινητό τηλέφωνο αστυνομικούς ότι βρίσκονται σε σκάφος και κινδυνεύουν, γύρω στις 7:30 το πρωί. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από στεριά και θάλασσα για τον εντοπισμό τους.

Αμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και λιμενικοί, οι οποίοι εντόπισαν στη στεριά 15 αλλοδαπούς και αναζήτησαν τους αγνούμενους.

Δυστυχώς οι υπόλοιποι δώδεκα επιβαίνοντες εντοπίστηκαν νεκροί μετά από έρευνες που έγιναν σε στεριά και θάλασσα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

Οι 15 μετανάστες που σώθηκαν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι κλεμμένο.

Τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών επιλέγουν ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας για την παράνομη μεταφορά, επειδή υπάρχουν πολλές ερημικές τοποθεσίες.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.