Μοιρασμένες θεωρεί τις πιθανότητες πρόκρισης ο Σαλπιγγίδης

Μοιρασμένες θεωρεί τις πιθανότητες πρόκρισης ο ΣαλπιγγίδηςΗ προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Ρουμανία, συνεχίστηκε με προπόνηση στο “Γ. Καραϊσκάκης”, με το πρόγραμμα να διαρκεί δύο ώρες και να είναι αφιερωμένο στην τακτική, στα «στημένα» και στο δίτερμα.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει καταλήξει στη διάταξη με την οποία θα παίξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (4-3-3), όχι όμως και σε όλα τα πρόσωπα που θα κληθούν να ξεκινήσουν στον αγώνα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, θέση βασικού θα έχουν ο Καρνέζης στο τέρμα, ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας αριστερά, ενώ ο Παπασταθόπουλος θα είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς με παρτενέρ έναν εκ των Μανωλά ή Σιόβα.

Στη μεσαία γραμμή η μία θέση ανήκει στον Κατσουράνη, με επικρατέστερους να αγωνιστούν μαζί του στα χαφ Μανιάτη και Τζιόλη, ενώ στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα είναι ο Σαμαράς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Μήτρογλου, χωρίς πάντως να αποκλείεται μια έκπληξη… τύπου Γκέκα.

Οσον αφορά τα εισιτήρια, έχουν απομείνει ακόμα 2.500 και αυτά αναμένεται να πουληθούν ως το βράδυ της Παρασκευής.

Τον αγώνα  θα μεταδώσει ζωντανά το MEGA στις 21.45.

Μοιρασμένες θεωρεί τις πιθανότητες πρόκρισης ο Σαλπιγγίδης

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραδέχτηκε πως η Ρουμανία ήταν μία από τις δύο επιθυμητές αντιπάλους στα μπαράζ (η άλλη η Ισλανδία), αλλά ξεκαθάρισε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ είνα 50%-50%.

Aπόσπασμα της συνέντευξης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στη SportDay:

Πώς είδες την κλήρωση με τη Ρουμανία και τι περιμένεις;

«Σε επίπεδο αντιπάλων, θέλαμε να αποφύγουμε Γαλλία και Σουηδία άρα θα ήταν προτιμότερο να πέσουμε με Ρουμανία ή Ισλανδία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μας κάνει συνήθως τα χατίρια η κληρωτίδα (σ.σ.: γελάει), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μπαράζ θα είναι απλή ή εύκολη υπόθεση. 50-50 είναι οι πιθανότητες».

Πού θα κριθούν τα ματς, κατά την εκτίμησή σου;

«Θα περάσει η ομάδα που θα είναι πιο σοβαρή, θα έχει καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και θα έχει και τον παράγοντα τύχη. Ολα αυτά παίζουν τον ρόλο τους στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουμε το εισιτήριο».

Η Εθνική πάει μόνο για τη νίκη ή πρώτα απ’ όλα θα θελήσει να διαφυλάξει το μηδέν στα μετόπισθεν;

«Η φιλοσοφία ‘αν δεν μπορώ να κερδίσω ένα ματς, τουλάχιστον να μην το χάσω’ θεωρώ ότι είναι σωστή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι. Εμείς θα προσπαθούμε να νικήσουμε και στα δύο ματς, γιατί αν κατέβουμε με το σκεπτικό ότι μας κάνει και η ισοπαλία, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα».

Πάλι πρώτο ματς εδώ, δεύτερο έξω. Πάλι με ομάδα του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Σαν πολλές ομοιότητες δεν μαζεύονται με τα προηγούμενα μπαράζ; Το επόμενο που απομένει είναι να έρθει 0-0 το πρώτο ματς;

«Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις προβλέψεις για τέτοια ματς. Δηλαδή για το αν θα κυλήσουν όπως τότε με τους Ουκρανούς ή αν θα είναι εντελώς διαφορετικής εικόνας. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που εξελίσσεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους στη ροή του ενενηντάλεπτου. Μπορεί μία φάση, μία στιγμή, ένα λάθος να αλλάξουν όλα τα δεδομένα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Οι περισσότεροι από τις δηλώσεις σας κάνατε λόγο για κατάθεση ψυχής. Είστε έτοιμοι ακόμα και να «ματώσετε» στο γήπεδο, που λέει ο λόγος, για την πρόκριση;

«Σαφέστατα. Αυτό το στοιχείο, η κατάθεση της ελληνικής ψυχής, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού αυτής της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Θα τα δώσουμε όλα και τώρα για την πρόκριση».

Για τον κόσμο τι έχεις να πεις;

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ. Μας στήριξαν οι φίλαθλοι στα προκριματικά και είμαι βέβαιος ότι θα μας στηρίξουν και τώρα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους κάνουμε περήφανους».

megatv, in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.