«ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ» ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης Σε ένα απίστευτο παιχνίδι στις πλάτες χιλιάδων φοιτητών που αγωνιούν για το εξάμηνο και την εξεταστική, επιδίδονται τις τελευταίες ώρες καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι.

Η τελευταία ευκαιρία για να διασωθεί το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ, είναι να λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη τα δύο ιδρύματα. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου, η οποία έδωσε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας εντολή να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων.

Αλλά και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών χθες αποφάσισε να αρχίσουν τα μαθήματα την επόμενη εβδομάδα, ρίχνοντας πάντως το μπαλάκι στους διοικητικούς υπαλλήλους, για το αν θα υπάρχουν λουκέτα ή όχι στα ιδρύματα. Την ίδια ώρα υπό κατάληψη -έως και τη Δευτέρα- βρίσκονται εννέα σχολές του ΕΜΠ με απόφαση των φοιτητικών συλλόγων.

Τις κλειστές πόρτες «ευνοεί» και το γεγονός ότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 40ής επετείου του Πολυτεχνείου και οποιαδήποτε ενέργεια υψηλού ρίσκου, όπως π.χ. η παρέμβαση της Αστυνομίας για να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια των δύο ΑΕΙ, απορρίπτεται. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες ότι καταληψίες φοιτητές μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους εμποδίζουν την απρόσκοπτη είσοδο των φοιτητών σε διάφορες σχολές.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών στη χθεσινή συνεδρίασή της «εκτιμώντας την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας και αναλογιζόμενη παράλληλα την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων από Τρίτη 19 Νοεμβρίου».

Κάλεσε δε το διοικητικό προσωπικό του ιδρύματος, το οποίο θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, «να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας». Ουσιαστικά η Σύγκλητος δηλώνει την πρόθεσή της να αρχίσουν τα μαθήματα, και πιέζει τους διοικητικούς υπαλλήλους να συνδράμουν σε αυτό.

Λύση μπορεί να δοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμεί η απόφαση για την αίτηση των ηγεσιών των ΑΕΙ για αναστολή εφαρμογής της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των 1.349 διοικητικών. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, ενώ η κύρια δίκη επί της προσφυγής για την ακύρωσή της ίδιας ΚΥΑ θα εξετασθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.