ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλείδωσαν 62χρονη τυφλή για να της πάρουν σύνταξη και επιδόματαΤη σύνταξη αναπηρίας και τα προνοιακά επιδόματα που λάμβανε η τυφλή αδελφή της ήθελαν να αρπάξει μια 64χρονη που μαζί με την 35χρονη κόρη της, κρατούσαν επί έναν χρόνο κλειδωμένη την άτυχη γυναίκα σε διαμέρισμα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το μαρτύριο της 62χρονης γυναίκας (αυτήν είναι η πραγματική της ηλικία, αντί 80 ετών που έλεγαν οι πρώτες πληροφορίες), τελείωσε σήμερα, μετά από έφοδο που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο σπίτι όπου κρατείτο.

Μπροστά τους οι αστυνομικοί αντίκρισαν μία γυναίκα υποσιτισμένη, σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση. Οι βασανίστριες της, που όπως αποκαλύφθηκε προέρχονταν από το συγγενικό της περιβάλλον, καθώς επρόκειτο για την αδελφή και την ανιψιά του θύματος, συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

H υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν τις τελευταίες μέρες η 62χρονη τυφλή κατάφερε να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο, κινητοποιώντας αρχικά μία φίλη της η οποία ενημέρωσε στη συνεχεία έναν κοινωνικό λειτουργό του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Ο τελευταίος κατήγγειλε τα όσα πληροφορήθηκε στην αστυνομία, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε αποκαλύφθηκε ότι οι δύο γυναίκες από τον περασμένο Νοέμβριο κρατούσαν κλειδωμένη την τυφλή γυναίκα στο διαμέρισμα της 64χρονης που βρίσκεται επί της οδού Δελφών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Εκεί της αφαίρεσαν την αστυνομική της ταυτότητα, το βιβλιάριο καταθέσεων και το κινητό της τηλέφωνο, με σκοπό να αποσπάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ της προσέφεραν μία φορά στις τρεις μέρες φαγητό, με αποτέλεσμα η παθούσα να χάσει 30 με 40 κιλά από το αρχικό σωματικό της βάρος.

Μόλις το τελευταίο 15ήμερο κι έπειτα από συνεχείς αντιδράσεις της 62χρονης, οι δύο γυναίκες την επανέφεραν στο διαμέρισμά της, στην ίδια περιοχή, όπου κι εκεί όμως συνέχισαν να την κρατούν φυλακισμένη.

Η άτυχη γυναίκα κατόρθωσε τις τελευταίες μέρες να έρθει σε επικοινωνία με μία φίλη της κι έτσι το μαρτύριο της έλαβε τέλος. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ ήδη έχει κατατεθεί αίτημα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών να φιλοξενηθεί σε κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.