Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ανθρακες τα… 20.000 Καλάσνικοφ στο πλοίο Nour-M

Νοεμβρίου 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανθρακες τα... 20.000 Καλάσνικοφ στο πλοίο Nour-MΚανένα όπλο δεν βρέθηκε τελικώς στα κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο Nour-Μ, σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον πολυήμερο έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Αρχικά, πάντως, σύμφωνα με παραστατικά που είχαν βρεθεί στο πλοίο, υπήρξε η πληροφορία για μεταφορά 20.000 καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα κοντέινερ που εκφορτώθηκαν και ελέγχθησαν επιλεκτικά, εντοπίστηκαν μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων.

Η εκφόρτωση των κοντέινερ έγινε με γερανό, ενώ ως γνωστόν, το φορτίο έχει πλέον δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του.

Σε ότι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.

Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται από τις διωκτικές αρχές σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.

αμπε

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 14th, 2013 at 19:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply