Απίστευτη ταλαιπωρία…

Το χαρακτηριστικό του Τζορτζ Κλούνι στην ταινία «up in the air» είναι το γεγονός ότι βρίσκεται περισσότερες ώρες με μια βαλίτσα στο χέρι ταξιδεύοντας σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, παρά στο σπίτι του.

Ο Λιονέλ Μέσι, τείνει να γίνει ο Τζορτζ Κλούνι της Μπαρτσελόνα αφού, σύμφωνα με μια μέτρηση που έκανε η εφημερίδα «As», ο Αργεντινός σούπερσταρ έκανε τρεις φορές τον γύρο της γης σε 64 ημέρες!

Το αφιέρωμα της ισπανικής εφημερίδας παρουσιάζει ένα προς ένα τα ταξίδια του Μέσι κατά τη διάρκεια των διακοπών του και της προετοιμασίας με την «Μπάρτσα», με τον Αργεντινό να έχει διανύσει συνολικά σε 64 ημέρες, 122.333 χιλιόμετρα, δηλαδή κάτι παραπάνω από τρεις φορές τον γύρο του κόσμου (40.075,017 χλμ είναι η περιφέρεια της γης)!

Τρεις φορές τον γύρο της γης σε 64 ημέρες έκανε ο Λιονέλ Μέσι!

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα, ο Μέσι ταξίδεψε εννέα φορές, κάνοντας 30.081 χιλιόμετρα. Οι πτήσεις που έκανε με τους συμπαίκτες του έχουν ως εξής: Βαρκελώνη -Μόναχο, Μόναχο-Όσλο, Όσλο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Γκντανσκ, Γκντανσκ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ-Μπανγκόκ, Μπανγκόκ-Κουάλα Λουμπούρ και Κουάλα Λουμπούρ-Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο ταξίδι ήταν στην Κουάλα Λουμπούρ καθώς η «Μπάρτσα» διένυσε 10.589 χιλιόμετρα. Πολλά χιλιόμετρα έκανε ο Μέσι και στη διάρκεια των διακοπών του αφού πραγματοποίησε 21 ταξίδια κάνοντας 91.769 χιλιόμετρα!

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της Μπαρτσελόνα και χωρίς να υπολογίζουμε τη βάση του, δηλαδή τη Βαρκελώνη, ο Μέσι χρειάστηκε να ταξιδέψει σε 12 διαφορετικούς προορισμούς κυρίως για λόγους μάρκετινγκ.

Αναλυτικά τα ταξίδια που έκανε έχουν ως εξής: Βαρκελώνη-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γκουαγιακίλ, Γκουαγιακίλ-Κίτο, Κίτο-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γουατεμάλα, Γουατεμάλα-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μιλάνο, Μιλάνο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ντακάρ, Ντακάρ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μεδελίν, Μεδελίν-Λίμα, Λίμα-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Λας Βέγκας, Λας Βέγκας-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Σικάγο, Σικάγο-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ίμπιζα και Ίμπιζα-Βαρκελώνη.

Όπως δε αναφέρει η «As», η κόπωση του Μέσι και ο τελευταίος τραυματισμός του, ίσως είναι αποτέλεσμα αυτών των ταξιδιών…

in

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.