Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: «Βιβλιοθήκης Εγκώμιον»…

13 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Με τον Σχολικό Σύμβουλο Αργύρη Νικολάου – Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

dhkeg 2Μ’ έναν τρόπο γλαφυρό και απλό, χωρίς δοξαστικές υμνολογίες και εγκωμιαστικές φιλοφρονήσεις, όπως παραπέμπει το θέμα της ομιλίας «Βιβλιοθήκης εγκώμιον», ο Σχολικός Σύμβουλος της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κύριος Αργύρης Νικολάου, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. , στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου, μας παρέθεσε τον ρόλο των Βιβλιοθηκών στην πολιτιστική ζωή των ατόμων και των κοινωνιών.

Η αφήγηση του είχε άμεσα βιωματικά στοιχεία που μας ταξίδεψαν, με σχεδία την φιλαναγνωσία του, στην Νότια Αφρική, στην Αγγλία και στην Ελλάδα της Χαλκιδικής και των Γρεβενών.

Ήταν ένα ταξίδι σε μια ιδιαίτερη Ιθάκη, την Ιθάκη της γνώσης, της αυτοκαλλιέργειας και της μόρφωσης. «Ός μάλα πολλά πλάγχθη,», «πολλῶν δ᾿ανθρώπων ίδεν άστεα καὶ νόον ἔγνω,».

Πολυθέλγητρο ταξίδι, που ο ίδιος ως ταξιδευτής και νοσταλγός στα πολυ- πλουμιστά σαλόνια της γνώσης, μας έβαλε μεσόπλωρα στη σχεδία του και μας έδειξε τον τρόπο που οδηγεί στην σπουδή της. Τα λιμάνια που προσαράξαμε ήταν οι Βιβλιοθήκες που μέσα τους κρύβουν θησαυρούς και εφόδια για το ατελείωτο ταξίδι στην γνώση.

Η σπουδή, η γνώση και η πολύπλευρη μόρφωση συμβάλλουν στην αναβάθμιση των πολιτών και στην ποιοτική ανέλιξη των κοινωνιών.

dhkegΟι προσκεκλημένοι είχαν τεταμένη την προσοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας. Το αποτυπωμένο ενδιαφέρον στη έκφρασή τους φανέρωνε την ικανοποίηση τους για την επένδυση του πολύτιμου χρόνου.

Η Βιβλιοθήκη εξέφρασε άμεσα τις ευχαριστίες της στον ομιλητή, που συνέβαλε για άλλη μια φορά να σαλπάρει η σχεδία της στο ταξίδι της γνώσης.

Ζαγκανίκας Σίμος

This entry was posted on Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2013 at 13:41 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply