Καταγγελίες Τσίπρα για προπηλακισμούς βουλευτών στην ΕΡΤ - αντίδραση από τον Δημ. ΣταμάτηΕυθύνες για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης επέρριψε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του κόμματος του κατηγορώντας την ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε, ότι έγιναν προπηλακισμοί βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώνονται από τις εικόνες που δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια και το Διαδίκτυο.

«Είναι εικόνες εξοργιστικές. Δείχνουν μια μικρή ομάδα βουλευτών να απωθούνται από κρανοφόρους. Αυτή η εικόνα δεν τιμά την Δημοκρατία και την Βουλή. Σας ζητήσαμε να καταδικάσετε αυτά τα φαινόμενα. Να αναλάβετε τις βαρύτατες ευθύνες σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη που είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια σαν το λαγό» από τη συζήτηση, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε από την πάλη στη Βουλή».

«Θα είμαστε και μέσα στη Βουλή και έξω από τη Βουλή μαζί με το λαό για να δίνουμε τις μάχες μας. Η Ελλάδα της δημοκρατίας θα υπερισχύσει του μαύρου που θέλετε να επιβάλετε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Στον κ. Τσίπρα, απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι αστυνομικές δυνάμεις προπηλάκισαν βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«Εσείς επικαλείστε μαρτυρίες βουλευτών σας, εγώ επικαλούμαι την μαρτυρία του αρμόδιου υπουργού. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο αξιόπιστος από τους δικούς σας βουλευτές», αντέτεινε ο Δημ. Σταμάτης.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας, επέκρινε έντονα την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει αύριο το απόγευμα, συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνη προσπάθεια εκφοβισμού των βουλευτών η οποία είναι έξω από τα πολιτικά ήθη».

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την πρόταση δυσπιστίας για να λύσει τα εσωτερικά του προβλήματα και σημείωσε ότι μόνο ένας ανεύθυνος θέλει να κάνει εκλογές την ώρα που η χώρα δίνει μια δύσκολη και σκληρή μάχη.

«Αν θέλετε να λύσετε τα δικά σας εσωτερικά προβλήματα, δεν μπορεί να τα πληρώσει η χώρα. Γιατί κάνατε την πρόταση την ώρα που η κυβέρνηση κάνει μια σκληρή διαπραγμάτευση; Εκτός και αν γνωρίζετε ότι η χώρα θα πετύχει και θέλετε την πρόωρη πτώση της κυβέρνησης ώστε να διαψευστούν οι προβλέψεις σας», ανέφερε ο Δημ. Σταμάτης .

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραληρήματα κινδυνολογίας και τρομολαγνείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της συρρικνώνει την δημοκρατία και διαλύει την οικονομία.

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Σταμάτη για την αυριανή συγκέντρωση που έχει οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας αντέτεινε ότι «οι ίδιοι βουλευτές της ΝΔ πριν μια εβδομάδα έλεγαν δεν πάει άλλο».

«Το πρόβλημα σας είναι οι διαδηλώσεις και οι αντιστάσεις του λαού; Τι θέλετε; Να μην κάνουμε διαδηλώσεις γιατί υπάρχει κίνδυνος για τη δημοκρατία; Τι τρομολαγνεία είναι αυτή; Απευθύνεστε σε μια παράταξη με ιστορία. Η στρατηγική της έντασης δεν είναι δική μας επιλογή αλλά της κυβέρνησης σας γιατί αισθάνεστε να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια σας», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Δημ. Σταμάτης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ένδεια επιχειρημάτων, σημείωσε ότι «σε ένα δημοκρατικό κόμμα όπως είναι η ΝΔ γίνεται διάλογος με τους βουλευτές και υπάρχουν διαφωνίες και φωνές για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Εσείς δεν καταφέρατε να πείσετε ούτε τον Μανώλη Γλέζο για το πρόγραμμα σας και θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό;» κατέληξε ο Δημ. Σταμάτης.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.