Live Αρης - ΠΑΟ (0-2 τελικό) νίκες για ΠΑΣ και ΠλατανιάΟι «πράσινοι» με καλή απόδοση και δύο γκολ από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη (43’, 69’), επικράτησαν 2-0 του Άρη και μια βδομάδα μετά το ντέρμπι και την ήττα από τον Ολυμπιακό, επέστρεψαν στις νίκες.

Σοβαρός τραυματισμός και οκτάλεπτη διακοπή στην αναμέτρηση για τραυματισμό του Μαρινάκη, του οποίου γύρισε η γλώσσα σε σύγκρουση με τον Κύργια. Ο νεαρός αμυντικός έμεινε για λίγα λεπτά αναίσθητος στο έδαφος, σκορπώντας πανικό, αλλά και αποθέωση από τον κόσμο του Άρη, όταν σηκώθηκε, στην… στιγμή της χρονιάς για φέτος.

Με δέκα τελείωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Ο Κλωναρίδης είδε δύο κίτρινες κάρτες σε πέντε λεπτά και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, όμως και ο Κύργιας στις καθυστερήσεις βγήκε, καθώς από την στιγμή της σύγκρουσης με τον Μαρινάκη και μετά έπαιζε με διάσειση!

Στους 17 πόντους πλέον η ομάδα του Αναστασίου, η οποία συγκατοικεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, παραμένει στους οκτώ και προτελευταίος ο Άρης.
Το ματς:
Ντέρμπι όπως… παλιά. Σκληρά μαρκαρίσματα, πολλές μονομαχίες και πάθος χαρακτήριζαν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Τα λάθη της μεσαίας γραμμής διαδέχονταν το ένα, το άλλο, ενώ οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λίγες. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με τον Αγκάνθο να φτάσουν σε ένα γκολ όμως δεν μπόρεσαν εκμεταλλευτούν το άγχος και την επιπολαιότητα της αμυντικής γραμμής των «πρασίνων».

Ο Αναστασίου από την άλλη, με ρόμβο στο κέντρο και τον Κλωναρίδη να αφήνει αρκετά μόνο τον Μπεργκ για να τραβηχτεί αριστερά, στη μία και μοναδική φορά που λειτούργησε, όπως θα ήθελε του έφερε το γκολ. Ο Ζέκα, ο οποίος «ψαχνόταν» στο μεγαλύτερο μέρους του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Κλωναρίδη, ο οποίος με μία άψογη προσποίηση… «έστειλε» τον Πουλίδο και στη συνέχεια με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ, σε ένα πολύ κομβικό σημείο και λίγο πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Άρη να θέλει να επιτεθεί με το «καλημέρα». Προσπάθησε να το κάνει με τον Τάτο να αναλαμβάνει τις εκτελέσεις των στημένων, αλλά κυρίως με τις επιθετικής και δημιουργικές πρωτοβουλίες που αναλάμβανε. Ωστόσο αυτές, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν είχαν επιτυχία. Και κάπου εκεί το ποδόσφαιρο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ο Μαρινάκης συγκρούστηκε με τον Κύργια, του γύρισε η γλώσσα και για οκτώ λεπτά μια απέραντη αγωνία υπήρξε στο «Κλ. Βικελίδης».

Οι αισθήσεις του, ευτυχώς, επανήλθαν γρήγορα, ο κόσμος του Άρη τον αποθέωσε, εικόνα σπάνια αλλά και πανέμορφη και εκείνος έφυγε για το νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Παναθηναϊκός, ξεπέρασε γρήγορα το σκορ, πέτυχε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Κλωναρίδη και έδειξε να «σφραγίζει» ένα σπουδαίο τρίποντο. Αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε και οι «πράσινοι» πήραν μια σημαντική νίκη, μακριά από την έδρα τους, κόντρα στον «ψυχωμένο» αλλά ανήμπορο να δημιουργήσει προβλήματα, Άρη.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Άρης-Παναθηναϊκός για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κύργιας, Πουλίδο, Νταμαρλής, Τάτος, Παπαδόπουλος (64’ Σουνάς), Σταυρόπουλος (64’ Ιμπέ, 77’ Μανιάς), Αγκάνθο, Ουντότζι.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Αγγελούδης, Καρασαλίδης.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης (64’ Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Αμπεϊντ (72’ Ατζαγκούν), Λαγό, Ζέκα, Κλωναρίδης, Μπεργκ (80’ Φιγκερόα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Καρέλης, Ντίνας, Φιγκερόα.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Γεωργιάδης (Κοζάνης), Χασάν (Ξάνθης)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Χρήστος Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.