Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ, «Γιούβε» - Νάπολι και σούπερ «μάχες»  (Φωτογραφία:  EPA pictures )

Ντέρμπι για… γερά νεύρα διεξάγεται την Κυριακή για την 11η αγωνιστική της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ σ’ ένα ματς όπου ο νικητής αποκομίζει πολλά περισσότερα οφέλη από τους τρεις βαθμούς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», παρότι προέρχονται από το χειρότερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας τους, αποκτούν αίφνης την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή, νικώντας μάλιστα την πρωτοπόρο και κατά γενική ομολογία καλύτερη -έως τώρα- ομάδα του πρωταθλήματος.

Κατά τα άλλα, η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο, που αναγεννήθηκαν με τη νίκη επί της Σάλκε, φιλοξενούν τη Γουέστ Μπρομ, η Λίβερπουλ την ανίσχυρη Φούλαμ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι παίζει εκτός έδρας εναντίον της προτελευταίας, Σάντερλαντ. Η Τότεναμ, η οποία… παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σταθερά στην τετράδα, υποδέχεται την απρόβλεπτη Νιούκαστλ, ενώ η Σαουθάμπτον συνεχίζει να απολαμβάνει το πιο επιτυχημένο ξεκίνημα της ιστορίας της για όσο αυτό διαρκέσει. Και δεν είναι καθόλου απίθανο να επεκταθεί, αφού παίζει στην έδρα της, το «Σεντ Μέρις», με αντίπαλο τη Χαλ.

Το πρόγραμμα (Αγγλία – 11η αγωνιστική):

Σάββατο:
Αστον Βίλα-Κάρντιφ
Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ
Κρίσταλ Πάλας-Εβερτον
Λίβερπουλ-Φούλαμ
Σαουθάμπτον-Χαλ
Νόριτς-Γουέστ Χαμ

Κυριακή:
Τότεναμ-Νιούκαστλ
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ
Σουόνσι-Στόουκ Σίτι

Ιταλία (12η αγωνιστική)

Το ντέρμπι των ομάδων που «συγκατοικούν» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας δεσπόζει στο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο το Campionato. Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Νάπολι στο Τορίνο το βράδυ της Κυριακής, στη μία από τις δύο αναμετρήσεις που ολοκληρώνουν τη 12η ημέρα (σ.σ. η άλλη είναι αυτή ανάμεσα στη Φιορεντίνα και τη Σαμπντόρια), με τη νίκη να είναι ο μοναδικός στόχος για τις δύο ομάδες, προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση… βολής από την πρωτοπόρο Ρόμα.

Από την πλευρά τους, οι «τζιαλορόσι», που την προηγούμενη αγωνιστική είδαν την Τορίνο να σταματάει το σερί τους των 10 διαδοχικών νικών τους, έχουν θεωρητικά εύκολη αποστολή, καθώς φιλοξενούν την Κυριακή τη «νεοφώτιστη» Σασουόλο.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο:
Κατάνια-Ουντινέζε
Ίντερ-Λιβόρνο

Κυριακή:
Τζένοα-Βερόνα
Αταλάντα-Μπολόνια
Κάλιαρι-Τορίνο
Κιέβο-Μίλαν
Πάρμα-Λάτσιο
Ρόμα-Σασουόλο
Φιορεντίνα-Σαμπντόρια
Γιουβέντους-Νάπολι

Ισπανία (13η αγωνιστική)

Με τη διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το ισπανικό πρωτάθλημα, με τις δύο ομάδες που προπορεύονται να αγωνίζονται εκτός έδρας. Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στη Σεβίλη για να αντιμετωπίσει την Μπέτις, η οποία με μόλις ένα βαθμό στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει βρεθεί στην τελευταία θέση της κατάταξης. Οι «μπλαουγκράνα» διεκδικούν τη 12η νίκη τους, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή και πιθανά να αυξήσουν τη διαφορά του ενός βαθμού από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν σαφώς πιο δύσκολη αποστολή στο «Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, η οποία φιγουράρει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και απειλεί την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με τη δεύτερη βαθμολογική της απώλεια τη φετινή σεζόν. Για την Ατλέτικο αυτό θα είναι το τέταρτο ματς μέσα σε δέκα ημέρες και, δεδομένης της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων, το γεγονός αυτό αυξάνει το συντελεστή δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί το Σάββατο στο «Μπερναμπέου» τη Σοσιεδάδ και δεν έχει περιθώρια απωλειών, αφού βρίσκεται ήδη στο -6 από την κορυφή. Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά την ήττα από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξενεί την ίδια μέρα τη Λεβάντε του Λουκά Βύντρα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κυριακάτικη αναμέτρηση της Εσπανιόλ με τη Σεβίλη.

Η ανοδική πορεία της Αλμερία συνεχίζεται, καθώς η ομάδα του Ροντρίγκες πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στο «Ρέινο ντε Ναβάρα» επί της Οσασούνα με 1-0 και για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Tο πρόγραμμα:

Παρασκευή:

Οσασούνα-Αλμερία 0-1
(18′ Ρόντρι)

Γρανάδα – Μάλαγα 23:00

Σάββατο:
Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ
Χετάφε-Ελτσε 9/11
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεβάντε
Θέλτα-Ράγιο Βαγεκάνο

Κυριακή:
Εσπανιόλ-Σεβίλη
Βαλένθια-Βαγιαδολίδ
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις-Μπαρτσελόνα

Γερμανία (12η αγωνιστική):

Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής στην Bundesliga έχει η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, θα φιλοξενήσει την Αουγκσμπουργκ και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη. Παράλληλα, η Ντόρτμουντ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Tο πρόγραμμα:

Παρασκευή:
Ανόβερο-Αϊντραχτ Μπραουνσβάιχ 0-0

Σάββατο:
Λεβερκούζεν-Αμβούργο
Μπάγερν Μονάχου-Αουγκσμπουργκ
Χοφενχάιμ-Χέρτα Βερολίνου
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης
Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη

Κυριακή:
Μάιντς-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη


Γαλλία (13η αγωνιστική)

Εύκολο έργο έχει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του σαμπιονά, φιλοξενεί την Νις και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Λιλ, που δοκιμάζεται στην έδρα της Γκινγκάμπ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το παραδοσιακό ντέρμπι Σεντ Ετιέν-Λιόν.

«Αυτοκτονικές τάσεις» εξακολουθεί να παρουσιάζει η Μονακό, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Εβιάν (1-1) κι έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» – έστω και προσωρινά – την Παρί στην κορυφή.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή:

Μονακό-Εβιάν 1-1
(27′ Φαλκάο – 20′ Βας)

Σάββατο:

Παρί ΣΖ-Νις
Γκινγκάμπ-Λιλ
Λοριάν-Ρεμς
Μπαστιά-Ρεν
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλανσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή:

Μπορντό-Ναντ 10/11
Μαρσέιγ-Σοσό 10/11
Σεντ Ετιέν-Λιλ 10/11

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.