Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών -Συνελήφθησαν δυο άτομα, ενώ αναζητούνται δυο συνεργοί τους

Στο πλαίσιο μεθοδικής και συστηματικής έρευνας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Για τη υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στην ελληνοαλβανική μεθόριο της Καστοριάς, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (18 και 19 χρονών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων (οπλοχρησία) και περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδο). Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι και αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν.

Ειδικότερα, χθες τις μεταμεσονύκτιες ώρες αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας εντόπισαν σε αγροτική περιοχή μεταξύ Χιονάτου και Κομνηνάδων Καστοριάς, εγκαταλελειμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε ανήκει σε 67χρονο ημεδαπό κάτοικο Πετροπουλακίου Καστοριάς.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου αναζητώντας τον ιδιοκτήτη του, πήγαν στο σπίτι του και διαπίστωσαν ότι αυτός και η 62χρονη σύζυγός του είχαν πέσει θύματα ένοπλης ληστείας από τέσσερις άγνωστους δράστες οι οποίοι αφαίρεσαν μεταξύ άλλων και το ως άνω όχημα, ενώ τους είχαν ακινητοποιήσει δένοντάς τους με τεμαχισμένα σεντόνια, εντός του μπάνιου της οικίας τους.

Άμεσα κινητοποιήθηκε αστυνομική δύναμη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, η οποία αναπτύχθηκε κυρίως στη συνοριακή γραμμή της ευρύτερης περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών και έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε ομάδα τεσσάρων ατόμων να κινείται πεζή προς την ελληνοαλβανική οριογραμμή. Αφού καταδιώχτηκαν, συνελήφθησαν οι δύο εξ αυτών, ενώ οι άλλοι δύο εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το δύσβατο της περιοχής τράπηκαν σε φυγή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο συλληφθέντες από κοινού με τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται, τουλάχιστον από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση προκειμένου να πραγματοποιεί ληστείες με την απειλή ή χρήση κυνηγετικών όπλων σε αραιοκατοικημένα χωριά των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Καστοριάς, με απώτερο σκοπό την αποκόμιση χρηματικών ποσών και τιμαλφών.
Οι προαναφερόμενοι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξαν άλλες τρεις ληστείες, ειδικότερα:

• Το μεσημέρι της 28-9-2013 στο Καστανόφυτο Καστοριάς εισήλθαν στο σπίτι 83χρονης ημεδαπής και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, αφού τη φίμωσαν με πλαστική ταινία αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των εκατόν τριάντα (130,00) €, την χρυσή της βέρα, στη συνέχεια την οδήγησαν στο υπόγειο της οικίας της, όπου την ακινητοποίησαν με πλαστική ταινία.
• Τις πρώτες πρωινές ώρες της 29-09-2013 στο Πετροπουλάκι Καστοριάς εισήλθαν σε εξοχική κατοικία ζεύγους ημεδαπών (69 και 64 χρονών), ενώ αυτοί κοιμόντουσαν και εν συνεχεία με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού και με την άσκηση σωματικής βίας τους ακινητοποίησαν με πλαστική ταινία, τους φίμωσαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και 500$ Αυστραλίας, χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο. Εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση με Ι.Χ.Ε ιδιοκτησίας των παθόντων.
• Τις βραδινές ώρες της 6-11-2013 είχαν διαπράξει ληστεία στο Δίλοφο Κοζάνης, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 20 ετών όπου με απειλή καραμπίνας, τους ακινητοποίησαν και τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 15 €, δύο κινητά τηλέφωνα και δύο φωτογραφικές μηχανές, ενώ διέφυγαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 24χρονου ημεδαπού.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς που σχημάτισε τη δικογραφία, διενεργεί τις αστυνομικές έρευνες και εξετάζει τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ διενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.