Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμαρχος Γρεβενών αρωγός της Ελληνικής αποστολής των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca

9 Νοεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

koyptsidis tsoykalaΑρωγός της ελληνικής αποστολής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στέκεται ο Δήμαρχος  Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης. Ο Δήμαρχος της περιοχής, με το τόσο μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο την πόλη του στο εξωτερικό, παρέχει τη στήριξή του  στην ελληνική αποστολή, αλλά και στη διοργάνωση των βραβείων.

Οι προσπάθειές του, συνδράμουν στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την ανάδειξη του παλαιοντολογικού θησαυρού της Μηλιάς Γρεβενών.

Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Κουπτσίδης, στον Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα των Βραβείων, μετά την ανακοίνωση βράβευσης Τσουκαλά – Mol, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η βράβευση των δύο Επιστημονικών Συνεργατών μας, αποτελεί τιμή για το Δήμο Γρεβενών, αλλά και μία ακόμη διεθνή αναγνώριση μετά το Βραβείο των Ρεκόρ Γκίνες, του Παλαιοντολογικού θησαυρού της Γής των Γρεβενών. Δύο σημαντικές  διεθνείς αναγνωρίσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν τα μέγιστα  στην προσπάθεια που κάνουμε  για την ίδρυση του Κέντρου Παλαιοντολογίας στη Μηλιά Γρεβενών».

Συνένετυξη τύπου στο Δημαρχείο Γρεβενών για τη βράβευση Τσουκαλά – Mol. Από αριστερά Ευαγγελία Τσουκαλά, Δημοσθένης Κουπτσίδης – Δήμαρχος Γρεβενών, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πουγαρίδης, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, ο Dick Mol και ο Γεωλόγος Βαγγέλης Βλάχος  

Η Ελληνίδα Γενική Γραμματέας των βραβείων, αρχαιολόγος και επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:H ευαισθητοποίηση των πολιτικών ανδρών σε θέματα προβολής της χώρας μας, σε επιστημονικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο παγκοσμίως, είναι πολύ σημαντική σε μία εποχή που η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι ραγισμένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, για την πολυεπίπεδη απαράμιλλη υποστήριξή του.

Αντιλήφθηκε ταχύτατα ότι μέσω αξιόλογων Ελλήνων προβάλλεται το έργο τους, αλλά και η πατρίδα μας στα πέρατα του κόσμου. Εύχομαι ο Δήμαρχος Γρεβενών δίνοντας το παράδειγμα να γίνει αφορμή να δουν πιο βαθιά κι άλλοι πολιτικοί τις πολιτιστικές εθελοντικές δράσεις και να τιμούν τους ανθρώπους που αγωνίζονται να συστήσουν εκ νέου την Ελλάδα και τους ποιοτικούς Έλληνες“.

Τα παλαιοντολογικά ευρήματα φέρνουν την περιοχή των Γρεβενών στο παγκόσμιο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της διεθνούς βράβευσης στις 16 Νοεμβρίου στο Βατικανό της Καθηγήτριας Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. Ευαγγελίας Τσουκαλά και του φημισμένου Ολλανδού ερευνητή Dick Mol και για το τεράστιο έργο τους στη Μηλιά Γρεβενών, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Γραφείο Τύπου Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca 

segreteriagr@premiosciacca.it 

www.premiosciacca.it

This entry was posted on Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, 2013 at 19:33 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply