Για πάντα νέοι - 4 απλά μυστικά για να μην εμφανιστούν ποτέ ρυτίδες [λίστα]

Η γήρανση είναι μια φυσική εξέλιξη για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα χαλαρώνει και γίνεται πιο ευαίσθητο.

 

 

 

Ωστόσο, υπάρχουν 4 απλοί τρόποι να επιβραδύνουμε αυτή τη διαδικασία.

1. Πολύ νερό

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60% από νερό και οι καθημερινές μας δραστηριότητες εξαντλούν τα πολύτιμα αποθέματα που διαθέτουμε. Έτσι, πρέπει να αναπληρώνουμε τις χαμένες ποσότητες πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Οι επαρκείς ποσότητες νερού στο σώμα διατηρούν ενυδατωμένα τα όργανα και βοηθούν τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Επίσης, το νερό βοηθά το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά και κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό και λαμπερό.

2. Καταπολέμηση του στρες

Η σωστή διαχείριση του στρες βοηθά στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Έρευνες δείχνουν ότι το στρες επιταχύνει τη γήρανση, ενώ καταστρέφει το ανοσοποιητικό. Το στρες διαταράσσει την ισορροπία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να μην εκκρίνονται οι απαραίτητες ορμόνες, να μην ανανεώνονται τα κύτταρα και να μην παράγεται κολλαγόνο.

3. Μάσκα προσώπου με φρούτα

Μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι μια μάσκα με τα φρούτα που σας αρέσουν. Η παπάγια, για παράδειγμα, περιέχει ένα ένζυμο (παπαΐνη) που απολεπίζει το ξηρό δέρμα και μειώνει τη συσσώρευση μελανίνης. Η φράουλα, από την άλλη, περιέχει βήτα καροτένιο και βιταμίνη Α, βοηθώντας στην αναγέννηση του κολλαγόνου. Μπορείτε να συνδυάσετε τα φρούτα με αλόη, η οποία εξαφανίζει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

4. Συστηματική άσκηση

Η σωματική άσκηση βοηθά να διατηρήσουμε τον όγκο και την ελαστικότητα των μυών κι έτσι συμβάλλει γενικότερα στην καλή υγεία και τη φυσική κατάσταση. Προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ μας βοηθά να φαινόμαστε και να νιώθουμε νεότεροι.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.