Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση της ΕΡΤ

Με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα, επιχειρείται απο τα ξημερώματα η εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.

 

Το κτίριο βρίσκεται υπό κατάληψη απο πρώην εργαζομένους απο τον περασμένο Μάιο, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επιχείρηση τέθηκε σε εφαρμογη γύρω στις 4.30 το πρωί. Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο προαύλιο του κτιρίου και ζήτησαν απο τους καταληψίες να εγκαταλείψουν τον χώρο, ενώ η είσοδος δεν επιτρέπεται σε κανέναν.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγείται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.

Γύρω στις 6 το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να απωθούν τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο σημείο προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία έντασης. Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται επί τόπου απο τις 5 το πρωί, δήλωσε στην Πρωινή Γραμμή του Σκαι ότι γίνεται κάποια προσπάθεια συνενόησης αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη.


Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να μετακινήσουν τον κόσμο μακριά απο το Ραδιομέγαρο, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα και η όλη επιχείρηση οργανώθηκε απο το υπουργείο Δημ. Τάξης.

Υπενθυμιζεται οτι ο κ. Καψής είχει καλέσει τους καταληψίες να αδειάσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως είχε πε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απαιτούνται για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Στο ertopen.com έχει αναρτηθεί το εξής μήνυμα:

Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!

 

newsit, αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.