Σταδιακά θα γίνουν οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα υποστήριξε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος τόνισε ότι, όταν μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν στο εσωτερικό του 10-15 άτομα και οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Ο κ. Καψής υπογράμμισε πως η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, εξηγώντας πως θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Σημείωσε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

Τέλος, επισήμανε ότι η ευθύνη του σχεδιασμού περνά στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. «Ρόλος μου είναι να εποπτεύσω την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ» κατέληξε ο υφυπουργός.

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή εκκενώθηκε τα ξημερώματα με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα.

Το κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη απο πρώην εργαζομένους απο τις 11 Ιουνίου, όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο απο την πλαϊνή είσοδο και την ώρα εκείνη βρίσκονταν περίπου 50 άτομα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ακολούθησε καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ οι πρώτες εικόνες έδειξαν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Κεδίκογλου: «Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε για την εφαρμογή του νόμου»

Για ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και ανάγκη αποκατάστασης της ομαλότητας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δήλωσή του για την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας. Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία εισαγγελέα» υποστήριξε ο κ. Κεδίκογλου.

Εξάλλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, δήλωσε: «Οι αποζημιώσεις δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τους δύο μισθούς γιατί λόγω της παρουσίας πρώην εργαζομένων στις εγκαταστάσεις στη Μεσογείων δεν υπήρχε πρόσβαση στα αρχεία της ΕΡΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στο εσωτερικό του κτιρίου στη Μεσογείων πρέπει να μπουν οι άνθρωποι της ΔΤ κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα.

Όσο για το αν είχε υπάρξει ενημέρωση του πρωθυπουργού για την επέμβαση, απάντησε ότι «η απόφαση ελήφθη μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο».

Σχολιάζοντας την πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθουν στον χώρο του Ραδιομεγάρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε «ποιος ο λόγος πέρα από το να κάνουν σόου» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει η απογραφή του υλικού. «Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά να γίνει εστία αναταραχής» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Για μήνες υπήρχε πλήρης ανομία με θύματα και τους εργαζόμενους, αφού δεν μπορούσαν να δοθούν ούτε καν οι αποζημιώσεις», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Τέλος, υποστήριξε πως «ενόψει προεδρίας, αν δεν αποδεσμευόταν ο εξοπλισμός, θα έπρεπε οι Έλληνες πολίτες να ξαναγοράσουν πανάκριβο εξοπλισμό που ήδη υπάρχει».

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.