Οι εισαγγελικές Αρχές δεν ασκούν ποινικές διώξεις κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, αλλά, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, θα αποστείλουν τον σχετικό φάκελο στην αρμόδια ΔΟΥ, για να γίνει τακτοποίηση της σχετικής οφειλής…

Φοροδιαφυγή σε βαθμό πλημμελήματος προκύπτει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ για τα εισοδήματα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ για την σύζυγό του προκύπτει φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος αλλά και πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που ήλεγξαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου φέρεται να απέκρυψαν και να μην δήλωσαν στις φορολογικές Αρχές εισοδήματα που φτάνουν στο πόσο των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το 2000 έως και σήμερα.

Ο φορολογικός έλεγχος στο ζεύγος Παπαντωνίου διενεργήθηκε με αφορμή την κατάθεση που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκαρντ, στο όνομα της συζύγου του πρώην υπουργού, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, οι εισαγγελικές Αρχές δεν ασκούν ποινικές διώξεις κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, αλλά, όπως προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, θα αποστείλουν το σχετικό φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην αρμόδια ΔΟΥ Κηφισιάς, η οποία θα βεβαιώσει τους φόρους και θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Μόνον στην περίπτωση που οι φόροι δεν καταβληθούν θα τους ασκηθεί ποινική δίωξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς.

 

Ιωάννα  Μάνδρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.