Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Νοεμβρίου 7th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανταποκριτές-ξένα ΜΜΕ υπενθυμίζουν το «μαύρο» και τις αρχικές αντιδράσεις

Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤΑπό νωρίς ξεκίνησαν να μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την είδηση της επιχείρησης της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ανταποκριτές και ξένα ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι το αρχικό «μαύρο» είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εξέπεμπαν έκτοτε αυτόνομα.

To Reuters αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν τα ξημερώματα έφοδο στο Ραδιομέγαρο και απομάκρυναν τους εργαζομένους που βρίσκονταν εντός.

Το βρετανικό πρακτορείο ανέφερε ότι έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων έξω από το κτίριο και προσήχθησαν τέσσερα άτομα (τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα).

Το Associated Press αναφέρει στο τηλεγράφημά του ότι απομακρύνθηκαν όσοι εργαζόμενοι παρέμεναν στο Ραδιομέγαρο, λέγοντας πως την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρίσκονταν εντός ελάχιστοι και δεν έχει αναφερθεί βία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει την είδηση της εκκένωσης των εγκαταστάσεων από την αστυνομία τα ξημερώματα και αναφέρει ότι έγιναν έρευνες σε κάθε δωμάτιο ενώ διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο απωθούνταν από τα ΜΑΤ.

Και τα τρία πρακτορεία υπενθυμίζουν πως το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και, όπως αναφέρει ενδεικτικά το Γαλλικό Πρακτορείο, «παραλίγο να ρίξει την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση ενός από τα τρία κόμματα που την απάρτιζαν».

Ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου του BBC παρουσίασε ήδη από το πρωί την είδηση στο δελτιό ειδήσεων του καναλιού, λέγοντας πως η επέμβαση ήταν ουσιαστικά αναμενόμενη. Αν και η ίδια η ΕΡΤ δεν ήταν ψηλά στις προτιμήσεις του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, ανέφερε, παρέμενε ένας θεσμός, το κλείσιμο του οποίου είχε προκαλέσει έντονη αγανάκτηση.

δολ

This entry was posted on Πέμπτη, Νοεμβρίου 7th, 2013 at 10:17 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply