Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Στάση εργασίας δημοσιογράφων 10:00 – 15:00

Νοεμβρίου 6th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε στάση εργασίας κατέρχονται οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και αφορά όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και τα ειδησεογραφικά sites, στα portals, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, τη ΓΓΜΕ-ΓΓΕΕ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τη στάση εργασίας εξαιρούνται οι συνάδελφοι, που με αποκλειστικά δελτία θα καλύψουν και θα μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013 στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ζητώντας:

Την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του κοινωνικού αγαθού της Ενημέρωσης, απωθώντας τις παρεμβολές στη δημοσιογραφική εργασία και τη χειραγώγηση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης.

Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας.

Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Στήριξη με όλα τα μέσα του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αλλά και αποτροπή του απειλούμενου πογκρόμ απολύσεων στα δημοτικά ΜΜΕ.
Άμεση επιδίωξη μιας οριστικής ρύθμισης του θολού τοπίου με τις ραδιοσυχνότητες και σύνδεση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με θέσεις εργασίας.

Μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική διασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο.

Άμεσες ενέργειες για την προστασία των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημευτεί. Διασφάλιση των πόρων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς περικοπές σε δαπάνες για την υγεία.

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων δημοσιογράφων.

Τη διασφάλιση των τηλεφωνικών συνομιλιών και συνεντεύξεων των δημοσιογράφων, από παρακολούθηση και μαγνητοφώνηση τους από κρατικές υπηρεσίες, με παραδειγματική τιμωρία των παραβατών.

Την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντικοινωνικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς ο αγώνας μας είναι κοινός με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

This entry was posted on Τετάρτη, Νοεμβρίου 6th, 2013 at 10:45 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply