Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κορκίδης: Αυξημένη η κίνηση στα κέντρα των πόλεων, περιορισμένες οι πωλήσεις

Νοεμβρίου 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο απολογισμός της Κυριακής
Κορκίδης: Αυξημένη η κίνηση στα κέντρα των πόλεων, περιορισμένες οι πωλήσεις

Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα των πόλεων και κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Γλυφάδα ήταν αυξημένη την Κυριακή, ωστόσο οι πωλήσεις ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των δύο πρώτων ημερών (Παρασκευή και Σάββατο) των ενδιάμεσων εκπτώσεων δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β.Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον Β.Κορκίδη: «Τα στοιχεία της ΕΣΕΕ δείχνουν ότι οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολύ στην επισκεψιμότητα του κέντρου των πόλεων και τις αγορές συγκεκριμένων περιοχών. Στις περισσότερες αγορές οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ως σημαντικό κέρδος της ημέρας θα μπορούσα να χαρακτηρίσω μόνο το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό είδαμε πολλές οικογένειες να επισκέπτονται την αγορά και τα μαγαζιά όλοι μαζί».

Ακόμη, ο κ. Κορκίδης ανέφερε: «Από τη πληροφόρηση που έχω για τη προαιρετική λειτουργία της πρώτης Κυριακής είναι ότι η εμπορική κίνηση των καταστημάτων ήταν αυξημένη μόνο στο κέντρο της Αθήνας της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας. Σε γενικές πάντως γραμμές τα κυριακάτικα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, σε αντίθεση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που η κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των “μίνι” φθινοπωρινών εκπτώσεων».

«Η αγορά του λιανεμπορίου, εφαρμόζοντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας, δοκιμάζει την τύχη της και δοκιμάζεται σε μια περίοδο πειραματισμού και αναζήτησης, διαχωρίζοντας όμως τις ενδιάμεσες εκπτώσεις από το κυριακάτικο άνοιγμα» παρατήρησε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου και εμπόρου μπορεί να μην είχε υποχρεωτική εφαρμογή και να ήταν προαιρετική, αλλά αποτέλεσε εντέλει τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα έχει νόημα να ξαναλειτουργήσουν Κυριακή ή όχι.

in

This entry was posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 4th, 2013 at 08:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply