Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος με πρωτοβουλία του Τιμολέοντα Κοψαχείλη…

Νοεμβρίου 4th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΑΝΕΝΕΓΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος  Την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη, για την επιβολή Τέλους Επιτηδεύματος σε αργούσες εργολαβικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.

Στην ερώτηση οι βουλευτές επισήμαιναν ότι επιβάλλεται το Τέλος Επιτηδεύματος σε αργούσες κοινοπραξίες και τεχνικές εταιρείες, των οποίων το έργο έχει περαιωθεί και έχει λήξει η συνεργασία τους. Επίσης, ανέφεραν ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στις εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα και ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν ελάχιστη δραστηριότητα.

Οι βουλευτές είχαν προτείνει τη συνέχιση της επιβολής του Τέλους Επιτηδεύματος για διάστημα μέχρι και τριών ετών από της ολοκληρώσεως του έργου, διότι αυτό είναι ένα διάστημα που κρίνεται ότι επαρκεί για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των εν λόγω εταιρειών.

ημερησία

This entry was posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 4th, 2013 at 13:38 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply