ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ICAP

Μπορεί η ύφεση να έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, ωστόσο υπάρχουν 43 εταιρείες που ακόμη και τώρα ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους και δείχνουν με τη δράση τους τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει συνολικά η χώρα.

Τις εταιρείες αυτές, τις οποίες η ICAP βράβευσε σε ειδική τελετή που έδωσαν το «παρών» κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και πλήθος επιχειρηματικών φορέων, χαρακτηρίζοντάς τες ως «αληθινούς ηγέτες» (true leaders) ανάμεσα σε 20.500 εταιρείες, παρουσιάζει σήμερα η «ΗτΣ».

Ν. Στασινόπουλος, επικεφαλής ομίλου Βιοχάλκο

Ν. Στασινόπουλος, επικεφαλής ομίλου Βιοχάλκο

Ελληνικά Καλώδια
Bιομηχανικά καλώδια για κάθε ανάγκη

Συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στην παραγωγή καλωδίων υψηλών προδιαγραφών, η εφαρμογή των οποίων καλύπτει κάθε καινοτόμο λύση (ανεμογεννήτριες, αιολικά πάρκα, υποβρύχια, μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας και δεδομένων ενέργειας). Η «Ελληνικά Καλώδια», η οποία ανήκει στον όμιλο Βιοχάλκο της οικογένειας Στασινοπούλου, προσανατολίζεται στην ενσωμάτωση των τελευταίων τεχνολογιών και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με συνολικά 3 παραγωγικές μονάδες, στη Θήβα, τη Λιβαδειά και τα Οινόφυτα, στις οποίες παράγεται μια μεγάλη γκάμα προϊόντων. Έχει σημαντική εμπορική παρουσία στις διεθνείς αγορές και εξάγει τα προϊόντα της που φέρουν το σήμα CABLEL σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Βασίλης Χαλκιάς δ/νων σύμβουλος Αττικές Διαδρομές

Βασίλης Χαλκιάς δ/νων σύμβουλος Αττικές Διαδρομές

Αττικές Διαδρομές
Υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης

Η «Αττικές Διαδρομές» έχει ως έργο τη διασφάλιση της 24ωρης εύρυθμης λειτουργίας και της αδιάλειπτης συντήρησης της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, σε συνδυασμό με την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους χρήστες και συνδρομητές της. Με εργαλείο την προηγμένη τεχνολογία και το υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, η εταιρεία αντιμετωπίζει και επιλύει καθημερινά ποικίλα συμβάντα στον αυτοκινητόδρομο, ενώ τα επίπεδα εξυπηρέτησης και οδικής ασφάλειας βάσει ερευνών αποσπούν υψηλό βαθμό ικανοποίησης. Οι πωλήσεις της εταιρείας το 2012 ανήλθαν σε 53,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους διαμορφώθηκαν σε 6,98 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.100 εργαζομένους.

Ι. Παπαδοπούλου, επικεφαλής Ε.Ι. Παπαδόπουλος

Ι. Παπαδοπούλου, επικεφαλής Ε.Ι. Παπαδόπουλος

Ε.Ι. Παπαδόπουλος
Ηγέτης στην αγορά των μπισκότων

Εδώ και 91 χρόνια, ηγείται της αγοράς των μπισκότων και παράλληλα κατέχει σημαντική θέση στους άλλους τομείς που δραστηριοποιείται (αρτοσκευάσματα, μπάρες δημητριακών). Ξεχωρίζει για τα καινοτόμα προϊόντα της ενώ το 2013 επεκτείνεται στην αγορά του συσκευασμένου ψωμιού. Στα 4 εργοστάσιά της απασχολεί 1.200 εργαζομένους και πραγματοποιεί εξαγωγές σε περισσότερες από 40 χώρες. Συμμετέχει ενεργά, στην ανάπτυξη του τόπου επενδύοντας και ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Πέρυσι, τα έσοδά της ανήλθαν σε 121 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη πριν από τους φόρους διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 12,5 εκατ. ευρώ.

Κ. Κουκούντζος, δ/νων σύμβουλος Kleemann Hellas

Κ. Κουκούντζος, δ/νων σύμβουλος Kleemann Hellas

Kleemann Hellas
30 χρόνια πρωτοπορίας στους ανελκυστήρες

Με «όπλο» τη γερμανική τεχνογνωσία, η Kleemann Hellas αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής και εμπορίας ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων. Ύστερα από 30 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής σε Ελλάδα, Κίνα και Σερβία και γραφεία σε 11 χώρες (όπως σε Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Ρωσία, Πολωνία) ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε 50 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα, απασχολεί συνολικά εντός και εκτός συνόρων πάνω από 900 άτομα. Το 2012, ο τζίρος της βορειοελλαδίτικης βιομηχανίας έφθασε στα 92,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Πισιμίσης, δ/νων σύμβουλος Bic ΒΙΟΛΕΞ

Δημήτρης Πισιμίσης, δ/νων σύμβουλος Bic ΒΙΟΛΕΞ

ΒΙΟΛΕΞ
Δημιουργεί καινοτομία στον χώρο των ξυριστικών

Με έδρα την Αθήνα και πέντε παραγωγικές μονάδες η Bic βιολεξ αποτελεί το παγκόσμιο κέντρο ξυριστικών του ομίλου Bic και απασχολεί συνολικά 1.200 άτομα. Έχει επενδύσει πάνω 100 εκατ. ευρώ στα τρία τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις εργασίας. Εξάγει σε πάνω από το 95% της παραγωγής της και ταυτόχρονα μεταφέρει την τεχνογνωσία και εμπειρία που έχει αποκτήσει (know how) πάνω σε μεθόδους παραγωγής και στα υπόλοιπα εργοστάσια ξυριστικών του γαλλικού ομίλου Bic. Επίσης μπορεί να περηφανεύεται για τις 60 και πλέον πατέντες που έχει κατοχυρώσει διεθνώς μόνο τα τελευταία χρόνια. Πριν από μερικούς μήνες, ο πρόεδρος της Bruno Bic συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος Prarmathen

Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος Prarmathen

Pharmathen
Η φαρμακοβιομηχανία με το παγκόσμιο κύρος

Στα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας της εξελίχθηκε σε μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, στηριζόμενη στο τρίπτυχο: έρευνα, εξωστρέφεια, επενδύσεις. Σήμερα, απασχολεί περισσότερους από 850 εργαζόμενους, διαθέτει τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες. Είναι πλήρως καθετοποιημένη από την ανάπτυξη έως και τη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων σε πάνω από 85 χώρες διεθνώς. Την προσεχή διετία αναμένεται να επενδύσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε εγκαταστάσεις υποδομών και θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας. Το 2012 παρουσίασε κύκλο εργασιών 162 εκατ. ευρώ, του οποίου πάνω από το 75% προέρχεται από εξαγωγές.

Oι «True Leaders» με μεικτή αλφαβητική σειρά

ACCENTURE A.E.
AΛΦA – BHTA BAΣIΛOΠOYΛOΣ A.E.
ATTIKEΣ ΔIAΔPOMEΣ A.E.
BIC BIOΛEΞ A.E.
BOEHRINGER INGELHEIM EΛΛAΣ A.E.
G4S HELLAS HOLDING S.A. OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
EΛBAΛ EΛΛHNIKH BIOMHXANIA AΛOYMINIOY A.E.
EΛΛHNIKA KAΛΩΔIA A.E.
EUROBANK HOUSEHOLD LENDING A.E.
EURODRIP ABEΓE OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
EYPΩΠAΪKH ΠIΣTH AEΓA
JUMBO A.E. OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
H.B. BODY ABEE
HΛEKTΩP A.E. OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
HΠEIPΩTIKH BIOMHXANIA EMΦIAΛΩΣEΩN «BIKOΣ» A.E.
ICAP GROUP A.E. OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
INTERSPORT ATHLETICS AEE
INTPAΛOT A.E. OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
ISOMAT ABEE
KAPEΛIA KAΠNOBIOMHXANIA A.E.
KAYKAΣ, B., A.E.
KΛEMAN EΛΛAΣ ABEE OMIΛOΣ ETAIPEIΩN
KPEATA ATTIKHΣ BOYΔOYPHΣ – KΩNΣTAΣ A.E.
KPI-KPI BIOMHXANIA ΓAΛAKTOΣ ABEE
MEΓA ΠPOΪONTA ATOMIKHΣ
YΓIEINHΣ A.E.
MEGA SPRINT GUARD A.E.
MAΣOYTHΣ, Δ., ΣOYΠEP MAPKET A.E.
METPO A.E.&B.E.
MONDELEZ EΛΛAΣ A.E.
MYΘOΣ ZYΘOΠOIIA A.E.
OΠAΠ OPΓANIΣMOΣ ΠPOΓNΩΣTIKΩN AΓΩNΩN ΠOΔOΣΦAIPOY A.E.
OPΓANIΣMOΣ ΛIMENOΣ ΘEΣ/NIKHΣ A.E.
ΠAΠAΔOΠOYΛOΣ E. I., A.E.
ΠΛAΣTIKA KPHTHΣ ABEE
PRICEWATERHOUSECOOPERS A.E.
ΣKΛABENITHΣ I.&Σ. AEE
SP – CARTONPACK HELLAS AEBE
ΣYMETAΛ A.E.
TEPNA ENEPΓEIAKH ABETE
YΠHPEΣIA 800 – TEΛEΠEPΦOPMANΣ A.E.
ΦAPMATEN ABEE
FLEXOPACK AEBE ΠΛAΣTIKΩN
FOURLIS A.E. ΣYMMETOXΩN OMIΛOΣ ETAIPEIΩN

Γιώργος Μανέττας
gmanettas@pegasus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.