Νέα τραγωδία σε κυνήγι αγριογούρουνουΕκτο δυστύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού μέσα σε έναν μόλις μήνα καταγράφηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στη Γορτυνία, με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 63χρονου κυνηγού.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στη θέση Αράχωβα, κοντά στο χωριό Ράφτη Γορτυνίας, 25χρονος κυνηγός πυροβόλησε στα τυφλά, νομίζοντας πως πρόκειται για αγριογούρουνο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 63χρονο.

Στο σημείο έσπευσαν θηροφύλακες και αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Δημητσάνας, οι οποίοι συνέλαβαν τον 25χρονο κυνηγό, ενώ διενεργούνται έρευνες, για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ο άτυχος 63χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας και στη συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή.

Ο πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Τρίπολης Γιώργος Ρουμελιώτης, με αφορμή το τραγικό συμβάν, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «μέσα σε ένα μήνα έξι κυνηγετικά δυστυχήματα και τρία κυνηγετικά ατυχήματα και αναρωτιέμαι, πόλεμο έχουμε; Θλίβομαι όταν παρά τις τόσες προσπάθειες Ομοσπονδιών, Συλλόγων, Θηροφυλάκων και κυνηγών, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση κάθε Σαββατοκύριακο να θρηνούμε κυνηγούς».

Ο κ. Ρουμελιώτης καλεί τους κυνηγούς να χρησιμοποιούν πορτοκαλί γιλέκο και τους θηροφύλακες να είναι αμείλικτοι στους ελέγχους που κάνουν, ακόμα κι αν πρέπει να συλλάβουν τον φίλο τους ή τον συγγενή τους.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «όποιος κυνηγός δεν μπορεί να σεβαστεί τον εαυτό του, το όπλο που κρατά, τους νόμους, τον συνάδελφο κυνηγό, τη φύση, το θήραμα, το κυνήγι μας, στον Σύλλογο της Τρίπολης δεν έχει καμία θέση, δεν τους θέλουμε».

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.