Νέες πληροφορίες από ανώτερη υπάλληλο της ΕΥΠ «σύνδεσμο» με αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Κατάθεση Βαληνάκη και Φώλια δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα για τις υποκλοπές από τους αμερικανούς«Ξέραμε ότι μας παρακολουθούν συνεχώς οι Αμερικανοί και αλλάζαμε διαρκώς καρτοκινητά για να μιλάμε. Ο κλοιός ήταν ασφυκτικός και για αυτό σε διάφορες συναντήσεις μας στην Ελβετία, και στις Βρυξέλλες είχαμε φθάσει στο σημείο να συνενοούμαστε μέχρι και με …γκριμάτσες, γιατί ξέραμε ότι οι χώροι συσκέψεων ήταν παγιδευμένοι με κοριούς. Συνήθως καταφεύγαμε σε ανοικτούς χώρους για να μιλάμε με ασφάλεια…».

Οι συγκεκριμένες αναφορές στην κατάθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Βαληνάκη στον 3ο τακτικό ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα που μίλησε για κλοιό τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και για πίεση από τις ΗΠΑ την περίοδο 2005-2009 κυρίως για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας Ρωσίας φέρεται να προσέφεραν σειρά νέων στοιχείων για την έρευνα του δικαστικού λειτουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαληνάκης μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε ότι «υπήρχε συνεχής ετοιμότητα για να αποφύγουμε διαρροή των συνομιλιών μας». Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο του συγκεκριμένου πρώην κυβερνητικού στελέχους βρισκόταν ανάμεσα στα 104 τηλέφωνα που παρακολουθούνταν από το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών, στις υποκλοπές της περιόδου 2004-2006.

Συμπληρώνεται ότι σε σχετικές πιέσεις για το ενεργειακό θέμα κυρίως από τον τότε Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ματ Μπράιζα αναφέρθηκε στην κατάθεση που έδωσε επίσης στον κ Δημήτρη Φούκα κι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας.

Επιπλέον σειρά σημαντικών στοιχείων φέρεται να συγκεντρώθηκαν από μία υψηλόβαθμη υπάλληλο της ΕΥΠ που ήταν την περίοδο 2007-2009 «σύνδεσμος» των μυστικών υπηρεσιών με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι η οποία παρακολουθούσε όλα τα θέματα εγχώριας τρομοκρατίας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν αυτή που φέρεται να είχε πλήρη γνώση της έρευνας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την «παρακολούθηση το 2008 – πιθανόν από αμερικανούς – στην περιοχή της Ραφήνας του αυτοικινήτου του πρώην πρωθυπουργού». Η γυναίκα αυτή φέρεται να έφερε και στο Υπουργείο Δημόσιας Ταξης σχετικό σήμα που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 από τις ελληνικές και ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Όμως η ίδια γυναίκα ήταν κι εκείνη που διέθετε πληροφορίες που συνέδεαν την βομβιστική επίθεση, τον Μάρτιο του 2009, εναντίον του κτιρίου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) στην οδό Κόνιαρη με ενδεχόμενη δολοφονική επίθεση εναντίον του τότε Πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή που διερχόταν από εκείνο το σημείο με το αυτοκίνητο του. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η οργάνωση «Λαική Θέληση» που συνέδεσε την έκρηξη της τηλεχειριζόμενης βόμβας με τον χειρισμό από την ΚΕΔ της υπόθεσης της μονής Βατοπαιδίου. Η εκδοχή αυτή στηρίχθηκε σε καταθέσεις κι από έναν πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ αλλά κι από τότε στελέχη της Αντιτρομοκρατικής. Όμως αλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι «η συγκεκριμένη επίθεση καμμιά σχέση δεν έχει με απόπειρα δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού»

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.