«Πιστολιά» του Μήτρογλου στο 90′ και… 0-1 στη Λεωφόρο

«Πιστολιά» του Μήτρογλου στο 90' και... 0-1 στη ΛεωφόροΟ Κώστας Μήτρογλου με γκολ στο 90ό λεπτό έκρινε το «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει νικητής από την έδρα του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, με τις ευκαιρίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ο… πιστολέρο των Ερυθρολεύκων βρήκε τον τρόπο να τρυπήσει την άμυνα των Πρασίνων και να χαρίσει στους Πειραιώτες τη νίκη.

Παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός με πίεση στην πρώτη πάσα των παικτών του Παναθηναϊκού κατάφερε μετά το 10λεπτο να πάρει τα ηνία του ματς και χωρίς να είναι απειλητικός είχε τον έλεγχο του ντέρμπι μέχρι το 25΄.

Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, είχαν πρόβλημα στο κέντρο, όπου ο Πράνιτς δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ οι Μπεργκ και Φιγκερόα εντελώς αποκομμένοι από τους υπόλοιπους.

Η αμυντική γραμμή των «πρασίνων», σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δούλεψε πολύ καλά, ο Μήτρογλου εξουδετερώθηκε πλήρως και παρά τις πλαγιοκοπήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες, κυρίως από δεξιά με το Σαλίνο, δεν μπόρεσαν να βγάλουν τη μεγάλη φάση στην εστία του Καπίνο.

Η πρώτη επικίνδυνη φάση του ντέρμπι έγινε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο 10ο λεπτό. Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν πολύ γρήγορα με περισσότερους παίκτες στην αντεπίθεση, αλλά ο Κάμπελ που ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας έκανε λάθος κι έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απομακρύνουν.

Νέα καλή στιγμή για τους Πειραιώτες στο 15′ με το Σαλίνο να βγάζει τη σέντρα, ο Μήτρογλου έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Καπίνο με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά το 25′ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς και στο τελευταίο 5λεπτο προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Στο 41′, μάλιστα, έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν από σέντρα του Πράνιτς και προσπάθεια του Ρομπέρτο να διώξει, η μπάλα βρήκε στο Μανωλά και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά ο Μέντες από ασίστ του Μπεργκ βγήκε τετ-α-τετ με το Ρομπέρτο, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο κι εύκολη «λεία» για το γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 45΄ και πάλι με το Μήτρογλου, το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό και από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών. Από τα πρώτα λεπτά η μπάλα παιζόταν πάνω κάτω, με τον Παναθηναϊκό πιο ορεξάτο, αλλά τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία με το Μήτρογλου στο 51′ (το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής κόντραρε την τελευταία στιγμή).

Μια φωτοβολίδα από τις αρκετές που είχαν εκτοξεύσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέρασε δίπλα από το Μάνταλο κι ο Καβαλιώτης διέκοψε το ματς για περίπου 4 λεπτά.

Στο 55΄ από σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το απευθείας σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Νέα σημαντική ευκαιρία για το «τριφύλλι» στο 57΄ με το δυνατό σουτ του Τριανταφυλλόπουλου να διώχνει σωτήρια ο Ρομπέρτο.

Στο 59′ ο Πράνιτς τραυματίστηκε από φωτοβολίδα που προσπάθησε να βγάλει εκτός γηπέδου και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το ματς συνεχίστηκε με το κόρνερ από πλευράς Ολυμπιακού, που έφερε τον Μήτρογλου σε θέση για γκολ, αλλά ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση στην καρφωτή κεφαλιά του διεθνή στράικερ του Ολυμπιακού.

Τεράστια ευκαιρία έχασε ο Παναθηναϊκός στο 70΄ με τον Φιγκερόα. Ο Αργεντινός βγήκε μόνος του απέναντι στο Ρομπέρτο από ασίστ του Μέντες, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Νέα διακοπή στο παιχνίδι από το διαιτητή Μάνταλο στο 71ο λεπτό, μετά από φωτοβολίδα που έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και πέρασε ελάχιστα δίπλα από τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων», Μίτσελ.

Τίποτα δεν προδίκαζε το φινάλε του μεγάλου αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Μήτρογλου ξεκίνησε μία κούρσα στο 90΄ άλλαξε ωραία με τον Φουστέρ και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο και τον Ολυμπιακό… στα ουράνια (0-1).

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι δεν ήταν δυνατό να αντιδράσουν, αν και είχαν μία κεφαλιά με το Μπεργκ που έφυγε άουτ. Ο εκνευρισμός ήταν έκδηλος μετά το σφύριγμα της λήξης στα πρόσωπα των παικτών και του Γιάννη Αναστασίου, ενώ από την πλευρά τους οι οπαδοί προσπαθούσαν με συνθήματα να τους τονώσουν ψυχολογικά.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος – Ρομπέρτο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Φιγκερόα (85΄ Κλωναρίδης), Μπεργκ, Λαγός (72΄ Αμπεΐντ), Πράνιτς, Ζέκα, Μέντες, Νάνο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Σαβιόλα (66΄ Βάις), Φουστέρ (90΄+2 Εντινγκά), Μήτρογλου, Κάμπελ (61΄ Γιαταμπαρέ), Μανιάτης, Σάμαρης.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.