«Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είπε: «Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό».

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» αναφέρει η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα, δήλωσε σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας έκκληση για απόλυτη ψυχραιμία.

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη Δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη Δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» τονίζει το ΚΚΕ.

Την επίθεση καταδικάζει και ο ΛΑΟΣ. «Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.