Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Όλα τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή

Νοεμβρίου 2nd, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο 29χρονος σοβαρά τραυματίας, Αλέξανδρος Γέροντας, φαίνεται πως δεν αποτελούσε κύριο στόχο

Όλα τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή«Μπορεί να είναι Σέχτα… Λαϊκών Αγωνιστών με… λίγη Συνωμοσία του Φοίνικα. Όποια και να είναι η επωνυμία που θα αναλάβει την ευθύνη της άγριας διπλής δολοφονίας, εμείς έχουμε ένα ανησυχητικό δεδομένο. Υπάρχει μία ομάδα 8-10 ατόμων, που έχει περάσει στην σκληρή παρανομία. Τα μέλη της είναι “πρόθυμα” να χύσουν αίμα και δυστυχώς το απέδειξαν.

“Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα φαίνεται πως έκαμψε τους όποιους ενδοιασμούς να συμμετάσχουν (και πάλι) σε ένοπλο αγώνα και εν ψυχρώ εκτελέσεις”, αναφέρουν έντονα προβληματισμένα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα ευρείας κλίμας επιβεβαιώθηκαν με τον πλέον τραγικό τρόπο. Αυτές οι προβλέψεις είχαν δημοσιοποιηθεί με τη μορφή διαρροών σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων και πρόσφατα με φωτογραφίες των καταζητούμενων τρομοκρατών Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη.
Τα κοινά χαρακτηριστικά με τη “Σέχτα Επαναστατών”
Ο τρόπος προσέγγισης, δράσης και διαφυγής των εκτελεστών έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σκληρό και στυγνό τρόπο εκδήλωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων της «Σέχτας Επαναστατών». Μια οργάνωση που έχει σιγήσει 3 χρόνια και τρεις μήνες.

Πέρα από τις ένοπλες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα έχει αναλάβει την δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, κατά τη διάρκεια φύλαξης έξω από σπίτι προστατευόμενης μάρτυρος για την υπόθεση του «ΕΛΑ» και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Τουλάχιστον τρεις δράστες περικύκλωσαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Νεκτάριου Σάββα και πυροβόλησαν εναντίον του 24 φορές με τουλάχιστον δύο όπλα των 9ΜΜ. Και στην περίπτωση του Σωκράτη Γκιόλια, δύο τουλάχιστον άτομα που χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του φορώντας αστυνομικές στολές ή σεκιουριτάδων, τον πυροβόλησαν με δύο όπλα, όταν το θύμα κατέβηκε στην είσοδο. Είχαν πυροβολήσει 16 φορές με όπλα των 9ΜΜ, οι τρεις είχαν βρει το θύμα στο κεφάλι, αφού οι δράστες φαίνεται να έδωσαν «χαριστικές βολές».

Η πολύχρονη σιγή της συγκεκριμένης οργάνωσης εκτιμήθηκε ότι οφειλόταν στην πιθανή σύλληψη κάποιων μελών της για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κάποιοι δηλαδή συμμετείχαν στις δράσεις και των δύο οργανώσεων. Τα όπλα της οργάνωσης, που επέδειξε με φωτογραφία συνημμένη στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της δολοφονίας του δημοσιογράφου, δεν έχουν εντοπιστεί. Ήταν πολεμικά καλάσνικοφ, υποπολυβόλα Σκόρπιον, πολλά πιστόλια και περίστροφα.

Στις τελευταίες προκηρύξεις του Σχεδίου Φοίνικας της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει φθάσει στην πράξη 7η, η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίζεται ως «συνεργαζόμενη» οργάνωση, κάτι που είχε προκαλέσει την ανησυχία των αρμόδιων αξιωματικών, ωστόσο είχε εκτιμηθεί ότι η αναφορά της είχε εκφοβιστικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι σε βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Ασπρόπυργο είχαν προχωρήσει οι οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και FAI.
Δεν αποκλείουν την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”
Στο μυαλό των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας υπάρχει και η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που στις 14 Ιανουαρίου 2013, επιχείρησε ανεπιτυχώς να βάλει με ρουκετοβόλο RPG εναντίον των γραφείων της Ν.Δ στη Λ. Συγγρού και όταν αυτό μπλόκαρε, το έκαναν με 9 σφαίρες πολεμικού καλάσνικοφ. Πίσω από αυτή την οργάνωση, τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εκτιμούν ότι κρύβονται ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα. Με επιστολές τους το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκαναν εκτενή επιθετική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα και στην εμμονή τους για την ανάγκη ένοπλου αγώνα.

Οι ομοιότητες με τον “Επαναστατικό Αγώνα”
Η χθεσινή διπλή δολοφονία έχει κάποιες ομοιότητες και με την επίθεση που είχε εκδηλώσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» στις 5 Ιανουαρίου 2009 με στόχο αστυνομικούς των ΜΑΤ κοντά στο υπουργείο Πολιτισμού, οπότε και τραυματίσθηκε σοβαρά ο αστυνομικός Διαμαντής Ματζούνης. Η επίθεση αυτή θεωρήθηκε ανταποδοτική για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δύο μήνες νωρίτερα στα Εξάρχεια.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βάσει των δεδομένων που είχαν στην κατοχή τους θεωρούσαν ότι προετοιμαζόταν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-εκτέλεση, οικονομικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος στόχου
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτίμησαν ότι αυτή η στόχευση πολύ πιθανόν να είχε αλλάξει, χωρίς ωστόσο να φαντάζονταν ακόμη και στα πιο τρομακτικά τους όνειρα ότι θα ήταν μια διπλή δολοφονία με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση, που έχει να συμβεί από τα χρόνια της 17 Νοέμβρη.

Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει 12 κάλυκες των 9ΜΜ στον χώρο του εγκλήματος, πιθανόν από δύο όπλα, που δεν μπορούν να αποκλείσουν να ήταν πιστόλια ακόμη και υποπολυβόλα τύπου ΜΡ5 ή Σκόρπιον. Αναμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική-εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον να αποτελούν όπλα «ταυτότητα» κάποιας οργάνωσης.
Πώς έδρασαν οι εκτελεστές των δυο μελών της Χρυσής Αυγής
Οι κινήσεις των δύο μελών του «εκτελεστικού πυρήνα», της ανώνυμης προς το παρόν τρομοκρατικής επωνυμίας, έδειξαν απόλυτο σχεδιασμό, προεργασία και δολοφονική αποφασιστικότητα. Έχουν παρκάρει το σκούρο Χόντα Βαραντέρο στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου, από αυτό των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Δείχνουν να μην ανησυχούν που αφήνουν αναμμένο τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας, αφού πιθανόν υπάρχει ομάδα υποστήριξης που επιτηρεί αυτό το ενδεχόμενο.

Με μαύρα ρούχα, μαύρο κράνος ο ένας και λευκός ο άλλος, διασχίζουν τη Λ. Ηρακλείου και φθάνουν απέναντι στη συμβολή της με την Μεγάλου Κωνσταντίνου. Με εξαιρετική ψυχραιμία φθάνουν σε κοντινή απόσταση από τα θύματα. Πυροβολούν στο στήθος και όταν πέφτουν κάτω αιμόφυρτα, πυροβολούν ξανά στο κεφάλι δίνοντας «χαριστικές βολές».
Ο 29χρονος σοβαρά τραυματίας φαίνεται πως δεν αποτελούσε κύριο στόχο τους
Αφού έχουν πυροβολήσει τουλάχιστον 12 φορές επιστρέφουν στη μοτοσυκλέτα και εξαφανίζονται αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Τα συνεργεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την πρώτη στιγμή αναζητούν υλικό από δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες στην ευρύτερη περιοχή. Στο ίδιο πεδίο αναζήτησης είναι και ο εντοπισμός της μοτοσυκλέτας που τα δύο τελευταία αριθμητικά στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας ήταν «66». Οι αστυνομικοί έχουν απευθυνθεί στην Αττική Οδό προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ύποπτης διέλευσης των δραστών πρίν ή και μετά τη διπλή δολοφονία.

newsit

This entry was posted on Σάββατο, Νοεμβρίου 2nd, 2013 at 09:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

1 response about “Όλα τα σενάρια της Αντιτρομοκρατικής για το ποιος κρύβεται πίσω από το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή”

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α........... ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ said:

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    για να μην αφανισθει ο ελληνισμος……..

    οι προδοτες της κυβερνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
    θελουν μια ελλαδα χωρις ελληνες

Leave a Reply