ΣΤΑ 150.000 ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Επαιρνε για 30 χρόνια τη σύνταξη του νεκρού συζύγου τηςΜία 63χρονη συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, γιατί εδώ και 30 χρόνια έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της.

Η συλληφθείσα, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), παντρέυτηκε για δεύτερη φορά, χωρίς όμως να δηλώσει το γάμο στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας

Το δε ποσό που πήρε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται τουλάχιστον στις 105.000 ευρώ.

Η σύλληψη της 63χρονης έγινε ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας στην Αθήνα και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων, 374 ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής – ανάληψης χρημάτων.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή τη σύλληψη της 63χρονης ανακοίνωσε πως στο στόχαστρο των ελεγκτών θα βρεθούν 70 παρόμοιες υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσηέχουν διαπιστωθεί 70 επιπλέον περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων λόγω θανάτου σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ.

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.