Ανοιχτό το σενάριο δημιουργίας ειδικών σχολών κατάρτισης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Μετά την προοπτική δημιουργίας σχολών ιδιωτικής Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ) από το 2014 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προσανατολίζονται στην ίδρυση την ίδια χρονιά και ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως γίνεται και στην Ελληνική Αστυνομία.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα σταματήσει να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Σώμα ανά έτος.

Επίσης ο υπουργός σημείωσε πως η διαγωνιστική διαδικασία που τηρήθηκε για την κατάταξη των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, είναι η ίδια που τηρείται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει τις πολλαπλές εξετάσεις (αθλητικές και διαγωνιστικές σε συγκεκριμένα μαθήματα) υψηλού επιπέδου, ενώ αν ο διαγωνισμός γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, που ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για τη διαδικασία, οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν. Παρ’ όλα αυτά ο ΑΣΕΠ είναι το όργανο που θα αποφανθεί για τις όποιες ενστάσεις των υποψηφίων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Θ. Δρίτσας, Δ. Τσουκαλάς και Μαρία Διακάκη με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούν άμεσο έλεγχο της διαγωνιστικής διαδικασίας κατάταξης των δόκιμων σημαιοφόρων στο λιμενικό ενώ γίνεται λόγος για παντελή έλλειψη αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας στην προκήρυξη.

Επίσης ερωτούν γιατί το υπουργείο δεν επέλεξε τη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ για την εισαγωγή των υποψηφίων αφού και στο πρόσφατο παρελθόν με το συγκεκριμένο τρόπο έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και καταγγελίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι στο φως της δημοσιότητας βγήκαν καταγγελίες για πιέσεις που δέχθηκαν οι αξιολογητές των διαγωνιζόμενων να αλλάξουν τις βαθμολογίες αλλά και ότι κατά την αξιολόγηση των επιδόσεων στα αγωνίσματα υποψήφιοι και υποψήφιες που απέτυχαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που είχαν τεθεί, πέρασαν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας κατά παράβαση των όρων του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι συνδικαλιστές αξιωματικοί της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) είχαν εισηγηθεί στον υπουργό ο συγκεκριμένος διαγωνισμός να γίνει κάτω από την ομπρέλα του ΑΣΕΠ προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με τους διαγωνιζόμενους.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.