Απόφαση να ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή έλαβαν οι τρεις μεγαλύτεροι εμπορικοί σύλλογοι της χώρας -δηλαδή Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης- ωστόσο οι περισσότεροι εμπορικοί σύλλογοι στην περιφέρεια αποφάσισαν τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Με βάση την ισχύουσα πλέον νομοθεσία, η επόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (1/11 έως 9/11), είναι η μία από τις επτά συνολικά Κυριακές το χρόνο που θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική και σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους στις περιοχές ευθύνης τους να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, από τους 177 συνολικά εμπορικούς συλλόγους όλης της χώρας:

  • 56 σύλλογοι σε πόλεις της επαρχίας αποφασισαν να ανοίξουν, ενώ
  • 121 εμπορικοί σύλλογοι αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Όσο για τις αποφάσεις που έλαβαν οι τρεις μεγαλύτεροι εμπορικοί σύλλογοι στη χώρα:

  • Στην Αθήνα τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν 11:00 με 18:00
  • Στον Πειραιά τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν 11:00 με 15:00 και
  • Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν 11:00 με 17:00.

Σε κάθε περίπτωση, το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή θεωρείται κρίσιμο τεστ για την αγορά του λιανεμπορίου.

Ωστόσο, για την ίδια μέρα η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η απεργία δεν γίνεται μόνο για τη διατήρηση της αργίας την Κυριακή, αλλά και για την επαναφορά όλων των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως οι μισθοί και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.