Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σύγκρουση στην ΝΔ για το φόρο ακινήτων…

Οκτώβριος 31st, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μέχρι την Κυριακή οι προτάσεις των βουλευτών στο Στουρνάρα

Με έντονους διαλόγους και σε βαρύ κλίμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και των βουλευτών της ΝΔ.

Η συνάντηση αποφασίσθηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες αρκετών μελών της ΚΟ της ΝΔ αλλά και της “πρωτοβουλίας των 24”, οπότε και ζητήθηκε να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα.

Να σημειωθεί πως εν μέρει υπήρξε μία φοροελάφρυνση.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 βουλευτές της ΝΔ.

Όπως γίνεται γνωστό, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακή, κατά άλλες πληροφορίες ως τη Δευτέρα, προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Λύσεις αναζητούνται, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, και για τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άνεργοι κλπ), όπως και για παράδοξα του νομοσχεδίου, πέρα από τις ελαφρύνσεις στους αγρότες.

Πάντως, βουλευτές οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση, άφηναν να εννοηθεί πως οι δυνατότητες για αλλαγές είναι περιορισμένες, αν και οι όσοι είναι από την περιφέρεια εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τον φόρο στα αγροτεμάχια.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πέλλας είπε πως  “Ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε στους παρευρισκόμενους Βουλευτές ότι τα παραδείγματα και οι προτάσεις που κατέθεσαν με την ερώτηση τους οι Βουλευτές είχε ως αποτέλεσμα την χθεσινή 4ωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά“.

Στέλιος Μπαμιατζής

This entry was posted on Πέμπτη, Οκτώβριος 31st, 2013 at 11:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply