ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ

Αυτή είναι η «συμμορία» των 5 που εξαπατούσε ηλικιωμένουςΣτη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των πέντε ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στις 10 Οκτωβρίου 2013 για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εδώ και δύο χρόνια, με αρχηγό τον 51χρονο, προσέγγιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενοι τους λογιστές, τους εφοριακούς ή τους ασφαλιστές, τα εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρήματα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη «για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, περιουσιακού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της απλής συνέργειας από κοινού στην παραπάνω πράξη τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια».

Πρόκειται για τους: Δημήτριο Ζέρβα του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας, τον Γεώργιο Ζέρβα του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, τον Ιωάννη Ζέρβα του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα, τη Χριστίνα Ζωγράφου του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα και την Σιμόξνα Γκαμπρίλα Σκουτελνίκου του Κονσταντίν και της Όλγκα, που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9769851 και 210-9690800 του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.